Nejslavnější tenisový plakát je prý pouze kopie: Záhada prdelky... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Nejslavnější tenisový plakát je prý pouze kopie: Záhada prdelky...

Fiona Butlerová a fotografie, která jí proslavila.
Fiona Butlerová a fotografie, která jí proslavila. (Foto: Profimedia, ara)

Všichni ho znáte. Plakát s blonďatou tenistkou, která si u sítě povytahuje bílé šaty a odhaluje zadeček. Měla ho ale původně na svědomí tehdy osmnáctiletá Fiona Butlerová (56), jak si celý svět skoro 40 let myslel?

Podle nového zjištění je totiž snímek, který byl vydán jako součást kalendáře pro rok 1977, pouze kopie o tři roky starší fotografie! S takovou zprávou alespoň teď přišel Peter Atkinson (72) z anglického Cornwallu!

Ten tvrdí, že autor slavné fotky Martin Elliott (†63) nejprve ve stejné póze nafotil jeho manželku. „A mám pro to důkaz!“ prohlásil a ukázal kalendář z roku 1974, na němž stojí podobně oděná žena. Výrobce plakátů – firma Athena – však prý o původní záběr neměla zájem. A když se Elliottovi ozvala o pár let později, vyrobil ho fotograf už s jinou dívkou. „Fiona si myslela, že byla originál a že její snímky jsou originály. Tak to ale nebylo,“ stojí si za svým Atkinson. Jak to však celé bylo, se už nikdy nikdo nedozví, Elliott totiž před čtyřmi lety zemřel...



Autor:  lup

Přečtěte si
ivoadler
2. 3. 2015 • 15:42

Tohle na tenisových kurtech opravdu chybí. Už je načase, aby nějaká tenistka vyrazila na kurt naostro (bez spoďárů).

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.