Jahodová bublanina podle Jany Remkové

Nebaví vás péct stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
✔ nálev ze sterilizované cizrny
✔ 3 žloutky
✔ ½ hrnku fruktózy
✔ 100 ml sušeného sójového
mléka vyšlehaného ve vodě
✔ ½ hrnku polohrubé mouky
✔ ¼ hrnku špaldové mouky
✔ ¼ hrnku řepkového oleje
✔ 1 prášek do pečiva
✔ 1 – 2 lžíce plátků mandlí
✔ jahody podle potřeby
Na drobenku:
✔ 2 lžíce oleje
✔ 2 lžíce fruktózy
✔ hrubou mouku
Nálev z plechovky cizrny nalijeme do misky a vyšleháme z něj sníh. Jde to úplně skvěle. Přidáme žloutky a zase vyšleháme. Zvlášť do misky dáme obě mouky, prášek do pečiva, fruktózu, olej a sójové mléko. Přidáme vyšlehané žloutky se sněhem. Vše prošleháme metlou na hladké těsto. Vylijeme do vymazané a vysypané formy, poklademe jahodami. Z oleje, fruktózy a hrubé mouky vytvoříme drobenku, kterou posypeme koláč spolu s plátky mandlí. Pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C asi 30 minut.