Rasista Sovák? Z baru nechal vyhodit černocha! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Rasista Sovák? Z baru nechal vyhodit černocha!

Jiří Sovák
Jiří Sovák

Herec Jiří Sovák (†79) to uměl v hospodách pořádně roztočit a ne vždycky si zřejmě pamatoval, co se stalo. Jednou kvůli němu dokonce personál vyhodil naprosto bezproblémového hosta. A to jen kvůli tomu, že se herec na dotyčného černocha špatně podíval.

Na celý večer zavzpomínal Hynek Bočan v knize Moje cesta Zdivočelou zemí aneb s Čerty nebyly žerty. Celá historka se odehrála v roce 1975, kdy Sovák po propité noci nechal personálu takové dýško, že dostal snídani jako pozornost podniku. „Jirka se vyděsil a ptal se, jestli něco neprovedl. Vrchní mu řekl: Ne, ne, mistře, nic se nestalo. Toho černocha jsem poslal pryč já.“

Ale protože Sovák tu noc oslavoval pořádně, neměl ani tušení, o co se jedná. „Jakýho černocha. Tady byl nějaký černoch?“ A vrchní mu situaci připomněl. „No tady na baru seděl a vy jste se na něj tak ošklivě podíval, tak jsem ho vyhodil,“ odpověděl vrchní.

Režisér Bočan si nicméně nemyslí, že to by o rasovou nenávist nebo něco podobného. „Kdyby tam seděl kdokoliv a Jirka se na něj ošklivě podíval, tak ten vrchní by za tím člověkem šel a řekl: Pojďte se posadit tady vedle ke stolu. Měl takovou nevynucenou úctu.“



Přečtěte si
akaska
19. 6. 2014 • 14:58

Co jineho tu cekat.

dandova
19. 6. 2014 • 12:07

To si děláte legraci, ne.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.