Bývalý reportér Novy Jan Tuna mařil policejní vyšetřování: Teď mu to spočítali! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Bývalý reportér Novy Jan Tuna mařil policejní vyšetřování: Teď mu to spočítali!

Jan Tuna
Jan Tuna (Reprofoto Česká televize, ara)

Postava zuřivé reportérky Petry Hřebíčkové (35) alias Andrey Skopcové z Případů 1. oddělení má reálný předobraz. Kauzu »Fantoma z Jižního Města« tehdy propálil do médií bývalý reportér TV Nova Jan Tuna (41), teď mu to filmaři tak trochu vrátili...

Seriálová novinářka, která zveřejňováním tajných informací maří vyšetřování, v minulém díle kritizovala ve svých reportážích policii, že nezvládá pátrání po sériovém znásilňovači. Podobně na případ, který se skutečně stal, vzpomíná i Jan Tuna. „Pamatuji si, že to policie dlouho tajila. Tím, že nevarovala ženy, z nich dělala volavky,“ vybavuje si reportér, který na kauze dělal pro Novu v roce 2000.


„Tvrdili, že to potřebují tajit, aby ho chytili. Spíš to ale neměli pod kontrolou,“ zavzpomínal Tuna. Pocit, že by mařil vyšetřování, prý neměl: „Naopak, zabránilo to znásilnění dalších žen a dívek... Byly vydány znásilňovačovi všanc, dokonce i osmiletá holčička. Policie prý tehdy na něj neměla udělaný ani přibližný portrét...,“ dodává Tuna.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.