Do Česka míří SEXUÁLNÍ ZVĚRSTVA! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Do Česka míří SEXUÁLNÍ ZVĚRSTVA!

Jméno: Ištván Mariska (56)
Bydliště: Budapešť, Maďarsko
Co udělal?: Znásilňoval a vraždil ženy, souložil s jejich mrtvými těly, která později vypreparoval.
Trest: Doživotí
Jméno: Ištván Mariska (56) Bydliště: Budapešť, Maďarsko Co udělal?: Znásilňoval a vraždil ženy, souložil s jejich mrtvými těly, která později vypreparoval. Trest: Doživotí (: profimedia.cz, archiv)

Není to ještě ani dva týdny, co byla v bytě na pražském Žižkově znásilněna teprve tříletá holčička. Brutálního činu se nejspíš dopustil přítel její matky, notně posilněný alkoholem. Šokující případ, nad kterým zůstávám rozum stát, nám všem chtě nechtě připomněl, že lidské bestie žijí mnohem blíž, než si uvědomujeme.

Na otřesné případy sexuálního násilí, které se v minulých letech v Evropě odehrály, se tak musíme dívat úplně jinak. Je na čase se ptát: Kdy se to stane u nás?

Maďarsko 2002
Sadista souložící s mrtvými

Už jako dítě Ištván Mariska (56) z maďarské Budapešti rád zabíjel a pitval malá zvířátka. V dospělosti ale vyměnil zvířata za ženy, které před smrtí sexuálně zneužíval. Své oběti lákal k sobě domů pod příslibem drog. Pak je brutálně znásilnil a zabil. S mrtvými ženami pak opakovaně souložil. Když mrtvola začala zapáchat, tak ji rozřezal na kousky nebo vypreparoval.

Odhalení a trest:
Policie dopadla úchylného sadistu až po pěti letech. Při prohlídce domu našla policie u Marisky ve skříni čtyři lebky, ve sklepě pak celou kostru. Pozůstatky šesté oběti se nalézt nepodařilo. Mariska dostal doživotí.

Belgie 2004
Znásilňování a vraždění dětí

Belgický pedofil Marc Dutroux (49) měl vše dobře promyšlené. Nejdříve si postavil bunkr, chráněný dvě stě kilogramovými dveřmi, pak začal přímo z ulice unášet děvčata ve věku 8 až 19 let. V tmavé skrýši je držel celé měsíce, opakovaně znásilňoval a týral. Dvě z jeho obětí zemřely hlady, další dvě pohřbil zaživa na zahradě svého domu. Jen dvě dívky našla policie živé.

Odhalení a trest:
Dutrouxe policie podezírala z únosu dvou dívek, na kterých se měla podílet i jeho manželka Michelle Martinová (47). Následně odhalila další zvěrstva. Dutroux byl odsouzen na doživotí, jeho manželka na 30 let.

Anglie 2006
Pedofil skrytý v posteli

Šokující případ pedofilie se před necelými třemi měsíci odehrál v anglickém Manchesteru. Tehdy se pedofil Scott Jennings (22) seznámil s dvanáctiletou Jenny při čekání na autobus a přesvědčil ji, aby ho vzala domů. Ta ho tam skutečně nenápadně přivedla a dovolila mu, aby si pod její postelí vybudoval úkryt. V něm pak muž tři měsíce přebýval, přičemž dívku pohlavně zneužíval. Když odešla Jenny do školy, sháněl si po bytě jídlo. Mladší sestra Jenny o všem věděla, ale nesměla o tom na příkaz Jenny promluvit.

Odhalení a trest:
Na nezvanou návštěvu přišli rodiče Jenny poté, co dívka spolu s pedofilem utekla. Policie našla uprchlý pár ještě týž den v jednom manchesterském bytě. Soud obvinil Scotta ze znásilnění a pohlavního zneužívání. V současné době je za mřížemi.

Francie 2005
Půjčování malých dětí k sexuálním hrátkám

Otřesný případ kupčení a sexuálního zneužívání dětí se provalil před dvěma lety v severní Francii ve městě Angers. Nejstarší oběti bylo 14 let, nejmladší šest měsíců a rodiče je k sexuálním hrátkám půjčovali. Sexuální násilí na 45 dětech mělo na svědomí 39 mužů a 27 žen. Jeden manželský pár takto dokonce půjčil 45krát svou čtyřletou dceru! Další desetiletou dívku znásilnilo přes třicet dospělých. Jedno z dětí bylo prodáno za nové pneumatiky, ostatní děti byly půjčovány za menší částky peněz, jídlo a cigarety.

Odhalení:
Činy francouzských pedofi lů vyšly najevo při vyšetřování Erica Jouberta (37), jednoho z členů gangu. Nejvyšší tresty, 26 až 28 let, dostali tři hlavní organizátoři, ostatní obdrželi menší tresty. Někteří z odsouzených prý nebyli schopni pochopit, čím se provinili. Hájili se tím, že i oni byli jako děti půjčováni.

Polsko 1999
Zneužité oběti s uřezanými hlavami

V polském Gdaňsku řádil jakýsi »Jack Rozparovač«, který znásilňoval své oběti a po aktu jim vždy odřízl hlavu. První dívčí tělo bez hlavy bylo nalezeno v jedné z garsoniér na sídlišti. Policie zjistila sexuální zneužití. O měsíc později bylo objeveno další ženské tělo. Zabiják tentokrát zřejmě pracoval ve spěchu. Žena sice byla znásilněná, ale hlavu násilník nestačil kompletně oddělit od těla. O dva měsíce později našla policie další znásilněné dívčí tělo, opět bez hlavy. Během podrobného pátrání bylo v automobilu zaparkovaném o několik kilometrů dál nalezeno bezhlavé tělo dívčina přítele, které mělo navíc uříznutý i penis.

Odhalení a trest:
Tento případ zůstal dodnes nevyřešen. Vyslýchány byly stovky lidí, všichni podezřelí ale měli skálopevné alibi. Vrah se proto nejspíš dál nepotrestán pohybuje na svobodě.

Sexuální bestie inspirují Hollywood

Mlčení jehňátek

Kanibal a sexuální zvrhlík Albert Fish (†66) se stal inspirací pro postavu Hannibala Lectera z filmu Mlčení jehňátek. V roce 1928 unesl a pohlavně zneužil dvanáctiletou dívku Grace Budd, kterou následně rozřezal, maso uvařil, upekl a snědl. Šest let po zavraždění dívky poslal Fisch dopis její rodině, ve kterém popisoval, jak ji pekl v peci. Policisté ho podle dopisu vystopovali a zjistili, že má na svědomí i další vraždy. Byl odsouzen k smrti na elektrickém křesle.

Bestie Karla

Začátkem loňského roku měl premiéru americký film Bestie Karla natočený podle skutečných událostí, jež se odehrály v Kanadě. Manžele Karlu Homolkovou (36) a Paula Bernarda (40) spojovaly perverzní sexuální praktiky. Krátce po svatbě naservírovala Karla manželovi svou třináctiletou sestru Tammy, kterou oba zneužili a zavraždili. Pak Karla přivedla Paulovi její kamarádku. Následovala série únosů, sexuálních zneužití a bestiálních vražd nezletilých dívek. Karla si od soudu odnesla 12 let a v roce 2005 byla propuštěna. Paul vyfasoval doživotí.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.