Kdo je ve skutečnosti "zázračný" léčitel Ivety Bartošové Jan Saavedra? To budete koukat! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Kdo je ve skutečnosti "zázračný" léčitel Ivety Bartošové Jan Saavedra? To budete koukat!

Jan Saaverda a Iveta Bartošová na archivním snímku.
Jan Saaverda a Iveta Bartošová na archivním snímku. (MARTIN PEKÁREK RINGIER AXEL SPRINGER / Paparazzi)

Pomáhá léčit onkologické pacienty, působí na páry, které nemohou mít děti, a ve své péči má opět i zpěvačku Ivetu Bartošovou (47). Léčitel Jan Saavedra (57) sbíral zkušenosti mezi domorodci v Mexiku a místní indiánská šamanka ho naučila rozumět bylinkám.  A právě tyto zkušenosti dnes využívá ve své profesi.

Základy získal v Mexiku

Původně fyzioterapeut měl vždy pocit, že aniž by musel vynaložit velké úsilí, měl vždy lepší výsledky než jeho kolegové. „Když mi bylo asi šestadvacet let, žil jsem u rodiny mého otce v Mexiku, kde jsem se dostal až k místním Indiánům. Jejich šamanka tenkrát rozhodla, že jsem vyvolený a pokud tam zůstanu, že mě bude učit,“ vzpomíná Jan Saavedra. Zůstal osm let a mezi domorodci mu bylo moc dobře. „Asi jsem se mezi bílé lidi neměl vracet, protože tady je to jinak. Mluvíme o nich jako o primitivních lidech, ale jak oni se dokážou postarat o své slabé, nemocné staré nebo děti, to bychom se od nich mohli učit,“ dodává. Naučil se nejen léčit a rozumět bylinkám, ale také umění naslouchat. „Nehledě na čas, velmi trpělivě si každého vyslechnu a společně pak rozebereme jeho problém. Na tolik potřebné lidské slovo ta dnešní, moderní medicína totiž nemá čas,“ vysvětluje.

Není nad kvalitní bylinky

Léčitelství provozuje Jan Saavedra naplno zhruba čtrnáct let a pomáhá onkologicky nemocným pacientům. „Například bylina Uña de gato (Kočičí dráp) již prochází všemi možnými výzkumy největších farmaceutických firem a opravdu se osvědčila. Ale základem mé práce je vždy medicína. Pracuji pouze ve spolupráci s lékaři,“ říká úspěšný léčitel, který se rozhodl léčit v okamžiku, když mu velmi vážně onemocněla dcera. Měla těžké astma a nikdo si s ní nevěděl rady. „Jako zoufalý otec jsem se vrátil k bylinkám. Ale nejprve jsem oslovil asi 20 dodavatelů, než jsem sehnal jednoho, který mi byl ochoten dát nemleté vzorky bylin. Protože peruánská medicína léčí hlavně kúrou, kořeny a kvůli alergiím nesmí rostlina obsahovat květy a zbytky pylu,“ vysvětluje. Dnes je prý jeho dcera již v naprostém pořádku.

Žena, která přežila svou smrt

Mezi léčitelovy největší úspěchy patří uzdravení dvaapadesátileté pacientky s nádorem na mozku, která měla podle lékařů do dvou měsíců zemřít. „Paní Kirilová je už další tři roky na světě, nádor se zapouzdřil, letos na jaře jí byl vyndán a ona je zdravá. Od ní mám také povolení o tom veřejně mluvit,“ říká Jan Saavedra. Skvělé výsledky má také s páry, které nemohly mít děti. „Na oživení a zvýšení počtu spermií například skvěle pomáhá bylinka Maca, díky které mám dnes »na kontě« asi 89 dětí. To jsou ty krásné momenty,“ dodává léčitel.

Přečtěte si
joudajoudovy
16. 8. 2013 • 11:47

plky o indianech, bylinkach, lecitelstvi a sam vypada jak dobre vykrmene prase.....

bezodkladne
13. 8. 2013 • 19:35

Něco jako tamagoči

majojo
12. 8. 2013 • 12:13

Dočasnou mnželkou Rychtáře - ten ji odere do posledního brka a pak se jí zbaví. Jakým způsobem, to je otázka. Jestli to je samaritán, tak se s tou slepicí, která na něj všechno přepíše, jenom rezvede. Jestli je to, co si o něm myslím, tak jeho kauza bude plnit stránky bulváru ještě pár let po Ivetině nenadálém a nepochopitelném skonu.

majojo
12. 8. 2013 • 12:09

Jako že ten současnej je s těmi svými teoriemi taky tak donkichot?

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.