Šílenství kolem Sportky! Ve hře je 127 milionů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Šílenství kolem Sportky! Ve hře je 127 milionů!

 (Aha! – Martin Pekárek)

PRAHA – Rekordní výhra může padnout v dnešním losování prvního tahu Sportky. Ve hře je jackpot s prémií v celkové výši 126,7 milionu Kč. Jackpot se vyšplhal na 76,7 milionu, dalších 50 milionů představuje prémie, vypsaná v souvislosti s 50. výročím společnosti Sazka.

  • Nejvyšší výhra historie
  • Musíte vsadit 170 Kč
  • Jakou máte naději?

„Pokud jeden člověk vyhraje prognózovaný jackpot s prémií, půjde o nejvyšší výhru v historii Sportky. V případě, že by jediný sázející získal jackpot bez prémie, zařadil by se v žebříčku historických výher na čtvrtou příčku,“ řekl mluvčí Sazky Zdeněk Zikmund. Vyšší částky zatím padly pouze v letech 2003 (112,9 milionu Kč) a 2005 (106 milionů Kč a 103,6 milionu Kč).

Hry o prémii se mohou zúčastnit sázející, kteří za 170 korun vsadí všech deset sloupců a doplňkovou hru Šance. Štěstí potká toho, kdo správně uhádne 6 čísel a poslední dvojčíslí jeho sázenky se bude shodovat s posledními dvěma čísly vylosovanými ve hře Šance. Kdo se spokojí s jackpotem bez prémie, tomu stačí vsadit jediný sloupeček za 16 korun a ze 49 čísel jich 6 tipnout správně.

Pravděpodobnost výhry?
Jako že vás zabije divoká kachna!

Šance, že vyhrajete první cenu ve Sportce, je podle statistiků zhruba 1:14 milionům. Jenže co si pod touhle pravděpodobností představíte? Převedli jsme proto šance na 1. až 5. výhru ve Sportce do jazyka, kterému se dá už konečně rozumět. Záměrně přitom neuvádíme, kolik dnes jednotlivé výhry budou činit. „Předem to nelze odhadnout. Záleží na tom, kolik lidé prosázejí a na kolik výher se bude částka dělit,“ říká mluvčí Sazky Zdeněk Zikmund.

1. výhra (jackpot)
Potřebujete trefit 6 čísel
Pravděpodobnost: 1:13.983.816
To je stejná šance, jako byste žili v americkém San Franciscu a od kohosi slyšeli o nějakém panu Taylorovi. Jediné, co o něm víte, je, že žije někde v New Yorku. Rozhodnete se, že ho tuto neděli navštívíte, ale nemáte žádné přesnější informace o jeho pobytu. Prostě sednete do letadla, pět hodin letíte, vystoupíte v New Yorku, jedete čtvrt hodiny taxíkem, půl hodiny metrem a zamíříte nazdařbůh do nějakého domu. Ze třiceti pater si vyberete šesté, z osmi bytů na patře třeba druhý zprava. Zazvoníte na dveře bez vizitky a otevře vám pan Tylor. Ano, to je pravděpodobnost 1:13.983.816.

2. výhra
Potřebujete trefit 5 čísel + dodatkové
Pravděpodobnost: 1:2.330.636
Představte si, že jste před deseti lety na dovče v Chorvatsku ztratili peněženku. Příští rok v létě se znovu vydáte na místo »činu«. Uvelebíte se v jedné z desítek kaváren ve městě a dáte si kávu. Člověk, který bude právě platit u vedlejšího stolu, vytáhne z kapsy vaši peněženku…

3. výhra
Potřebujete trefit 5 čísel
Pravděpodobnost: 1:55.491
Jste vášnivý lovec, co chvilku vyrážíte na lov kachen. Při jednom takovém lovu, právě když pálíte na nebohé ptáky jako o život, trefí jeden z myslivců pěkně daleko od vás jednu z kachen tak, že vám mrtvá spadne přímo na hlavu a zabije vás. To je pravděpodobnost 1:55.491.

4. výhra
Potřebujete trefit 4 čísla
Pravděpodobnost: 1: 1.032
V sále, kde bude koncertovat Karel Gott, je něco málo přes tisíc míst k sezení. Každý z hostů má na vstupence uvedeno číslo sedadla, řadu apod. Vy jste na místě první, sál je ještě prázdný. Aniž byste se podívali na vstupenku, svalíte se na jedno ze sedadel – a ono je skutečně vaše...

5. výhra
Potřebujete trefit 3 čísla
Pravděpodobnost výhry: 1: 56
Zloděj se rozhodne ukrást auto. Přijde na parkoviště, kde stojí 56 úplně stejných škodovek. Všechny mají stejné zabezpečení, stejnou výbavu, na všechny je z ulice stejně vidět. Nebude si proto příliš vybírat a prostě k jednomu autu zamíří. To auto je vaše…

22.10.2006

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.