Burčák udělal díru do lednice | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Burčák udělal díru do lednice

Tohle z lahve burčáku zbylo.
Tohle z lahve burčáku zbylo. (pro Aha: Karel MÁTLO)

CHRUDIM – Burčák se může změnit ve zbraň. Přesvědčila se o tom rodina Peterů z Pardubicka. Několika ranami je vyděsila na první pohled obyčejná umělohmotná láhev burčáku.

„Podzim je u nás ve znamení burčáku. Nepotrpíme si až tak moc na kvalitu, ale stačí nám zajet někam k silnici,“ popisuje Jaroslav Petera (53), který si koupil hned tři láhve. Jednu doma vypili a dvě dali do lednice. Druhý den se okolo poledního ozvaly neuvěřitelné rány. Celý dům byl na nohou. „Sousedi vyběhli ven jen tak v trenkách. Byla to pecka, jako když bouchne plyn,“ říká pan Petera.

Šli se podívat do kuchyně. Lednice byla uvnitř celá červená. Láhev byla roztržená na dva kusy, které jako by někdo nastříhal. »Raketový burčák« udělal dokonce díru do dvířek lednice. „Láhve se musí vždy povolit, aby se snížil tlak. Pet láhev vydrží osm atmosfér, takže vidíte, kolik toho burčák dokáže. Je to výbušné pití,“ směje se David Kafka, který v Hradci Králové prodává burčák.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.