Studénková: Se Šeherezádou si domů pouštíme muslimy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Studénková: Se Šeherezádou si domů pouštíme muslimy!

Zdena Studenková
Zdena Studenková (topky.sk)

Slovenská populární herečka (56) si pustila pusu na špacír. A to není poprvé! Už dříve se projevila tak trochu jako rasistka, když se opřela do Romů.

Na Slovensku populární turecký seriál Šeherezáda, který u nás vysílá Nova, vadí herečce Zdeně Studánkové. „Nevím, jestli si někdo uvědomuje, že i takto si pouštíme muslimský svět do svých domácností. V arabských zemích by naší telenovelu nikdy neodvysílali,“ obula se podle slovenského deníku Nového času do Šeherezády.

Deník spekuluje, jestli skutečným důvodem kritiky není ale to, že turecká telenovela těžce poráží i slovenskou Ordinaci v růžové zahradě, kde Studénková hraje jednu z hlavních rolí.

Na druhou stranu herečka se svými vyhraněnými názory vůči jiným národnostem nebo menšinám netají.

Seděla jsem vedle cikánky, která měla vši

Už v týdeníku Reflex měla totiž nelichotivé poznámky na adresu Romů. Tvrdí, že kořeny jsou v jejím dětství, zejména z období, kdy chodila ještě navštěvoval základní školu. „Musela jsem sedávat v poslední lavici vedle Cikánky, která měla vši…,“ řekla mimo jiné. Romy považuje za společenský póvl.

„Nevidím žádný důvod, proč bych měla brát na takovéhle lidi ohledy,“ hájila se v rozhovoru pro Reflex. Na to pohoršeně reagovali známí slovenští Romové. A teď se Studénková opřela do Muslimů. Jaké reakce ji čekají nyní?

 

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.