SUPERSKANDÁL! Kalouskův náměstek: Řekl si o obří úplatek?! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 10. května 2024

Svátek slaví Blažena, zítra Svatava

SUPERSKANDÁL! Kalouskův náměstek: Řekl si o obří úplatek?!

Fotografie
Fotografie (internal)

Zatím má neplacené volno. Pak možná i padáka. Náměstek ministra financí Miroslava Kalouska (TOP 09) Martin Barták si vzal volno poté, co byl obviněn z toho, že si řekl o mnohamilionový úplatek.

Mělo se tak stát v roce 2008, kdy byl náměstkem ministryně obrany Vlasty Parkanové (dnes TOP 09). O peníze si měl říct bývalému americkému velvyslanci Williamu Cabanissovi, který je šéfem dozorčí rady kopřivnické Tatry. Barták ho prý vyzval, že pokud miliony dostane, zařídí, aby Tatra neměla problémy se zakázkou pro ministerstvo obrany.

Ke kauze se včera vyjádřil i premiér Petr Nečas (ODS), který také Bartáka vyzval k tomu, aby si vzal neplacené volno. „Nepovažuji za přijatelné, aby byl činný, dokud neskončí prošetření tohoto nařčení. Aféra může narušit naše vztahy s USA, blízkým spojencem v rámci Severoatlantické aliance,“ řekl premiér Nečas.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.