Herec Macháček nesmí do USA! Koncert jeho Mig 21 ohrožen! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 2. května 2024

Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej

Herec Macháček nesmí do USA! Koncert jeho Mig 21 ohrožen!

Jiří Macháček (vpravo) s dalšími členy kapely Mig 21, jejíž americké turné je v ohrožení.
Jiří Macháček (vpravo) s dalšími členy kapely Mig 21, jejíž americké turné je v ohrožení. (Aha! Alexandr Malachovský)

Američané nechtějí pustit populárního herce Jiřího Macháčka a jeho Mig 21 do své země. Dlouho nasmlouvaný dnešní koncert české kapely v New Yorku byl proto zrušen! Manažer kapely dělá, co může, aby se turné po Spojených státech ještě mohlo uskutečnit.

Problém je s vízy a vznikl na americké straně.

Vše je snad již v pořádku. „Dnes bychom měli obdržet pracovní víza a ve večerních hodinách odletět do New Yorku, uvedl manažer kapely Milan Skotálek.

Spojené státy sice mají s Českou republikou bezvízový styk, pokud tam ale z ČR někdo jede pracovně či třeba ze studijních důvodů, vízum potřebuje. Existují tak například zvláštní víza pro diplomaty, umělce či třeba novináře.

Popová skupina má ve Spojených státech naplánováno několik zastávek, které navážou na její říjnové české turné. Kromě New Yorku (odložený koncert by se zde měl uskutečnit ve čtvrtek) by měla vystoupit ještě v Chicagu, Miami, Key Westu, Denveru, Los Angeles a San Francisku. Tam se turné 31. října uzavře.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.