Experti: Nejnebezpečnější celebritou Cameron Diaz | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Experti: Nejnebezpečnější celebritou Cameron Diaz

Fotografie
Fotografie (internal)

Na televizních obrazovkách sice Cameron Diaz (38) baví a už léta patří mezi nejobsazovanější hollywoodské hvězdy. Pro uživatele internetu je však její jméno, stejně jako třeba jméno Julie Roberts (45) nebo Brada Pitta (46), strašákem, synonymem zmaru…

»Nejnebezpečnější celebritou« na internetu je americká herečka Cameron Diazová. Tvrdí to experti počítačové společnosti McAfee, která se specializuje na antivirové programy. Na druhém místě žebříčku rizikových celebrit skončila herečka Julia Robertsová, třetí se umístila loňská »vítězka« Jessica Bielová.

Každá desátá webová stránka obsahující jméno sedmatřicetileté Diazové podle McAfee obsahuje nebezpečný software, který může poškodit počítač nebo stáhnout osobní údaje uživatele.

Počítačoví piráti s oblibou využívají jmen celebrit jako zástěrky, která má přivést jejich fanoušky na stránky, aniž by tušili, jaký je skutečný záměr jejich tvůrců. Po stažení zdánlivě neškodného obsahu tak mohou uživatelé přijít o svá bezpečnostní hesla a další soukromé údaje, z nichž budou těžit tvůrci stránek.

„Vědí, že lidé chtějí mít tváře populárních osobností například jako spořiče obrazovky. Sledují, kdo je na webu právě v kurzu, a na základě toho vytvářejí nebezpečný obsah,“ uvedl Dave Marcus, ředitel bezpečnostního výzkumu laboratoří McAfee.

V McAfee prý v letošním druhém čtvrtletí odhalili mnohem více nebezpečného obsahu než kdy jindy. Objevili na šest milionů jedinečných, nově vytvořených programovacích »pastí«. „Jde o 60 tisíc kusů denně. To je obrovské a závažné množství,“ dodal Marcus.

Nejčastější »viry« - celebrity

  1. Cameron Diaz
  2. Julia Roberts
  3. Jessica Biel
  4. Gisele Bündchen
  5. Brad Pitt
  6. Adriana Lima (modelka)
  7. Jennifer Love Hewitt a Nicole Kidman
  8. Tom Cruise
  9. Heidi Klum
  10. Penelope Cruz

Zdroj: McAfee

O Cameron na Ahaonline.cz:

Cameron Diaz - Panečku, to jsou nožky!

Sexuální dračice Cameron Diaz: Jeden jí nestačí!

Ostuda! Cameron Diaz pod obraz, podívejte se!

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.