Eva a Vašek: Smazali nám hlasy! Podvod v Českém slavíku? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Eva a Vašek: Smazali nám hlasy! Podvod v Českém slavíku?

Dvojice Eva a Vašek se bouří proti konečným výsledkům Slavíka.
Dvojice Eva a Vašek se bouří proti konečným výsledkům Slavíka. (Aha! – David Kundrát)

Válka o hlasy! Tak se dá nazvat souboj zpěváků s pořadateli soutěže Český Slavík Mattoni 2009. Organizátoři totiž některým z nich sebrali hlasy! Třeba skupině Argema 37 procent a pěveckému duu Eva a Vašek 72 procent hlasů. A proč? Kvůli podezření z manipulace s výsledky!

„Někdo si jen tak umane a odebere platné hlasy, které fanoušci svým oblíbencům poslali. Poškozuje to prestiž, průhlednost a kvalitu této ankety a silně to připomíná dobu komunistického režimu, kdy se s hlasy všemožně kupčilo a pořadí se dalo libovolně ovlivnit,“ napsali v prohlášení členové kapely Argema, kteří kvůli zásahu pořádající agentury Musica Bohemica spadli ze sedmého na dvanácté místo. To Eva a Vašek jsou na tom ještě hůře – propadli se z osmé pozice až na dvaatřicátou.

Pořádající agentuře připadalo podezřelé, že obě postižená pěvecká uskupení získala drtivý počet hlasovacích esemesek, ve kterých nebyly uvedeny nominace na první tři místa, ale pouze na první. Proto pořadatelé hlasy anulovali. Přitom pravidla jasně říkají, že není povinnost hlasujícího napsat skupiny na všechna tři umístění. Proto se interpreti zlobí.

„Je to velmi zvláštní, jak to pořadatelé zdůvodňují. Před několika lety nás organizátoři rovnou diskvalifikovali, dnes nám v uvozovkách pouze sebrali hlasy. Naši fanoušci patří ke střední a starší generaci a asi budou těžko na další místa nominovat Kabáty nebo Wohnouty. Rozhodnutí pořadatelů je proti pravidlům soutěže, a proto se ptáme: Kam zmizely peníze za hlasy, které nám fanoušci poslali? Vrátí je snad Musica Bohemica lidem, kteří nás v dobré víře chtěli podpořit?“ komentovala situaci pro deník Aha! Eva Ševčíková, polovina dua Eva a Vašek.

Pořádající agentura Musica Bohemica tvrdí: „Na anomáliích v obdržených hlasech jsme se shodli s oslovenými odborníky z oblasti statistiky, výpočetní techniky a telekomunikací. Zprávy s jedním zvoleným interpretem považujeme za pokus ovlivnit výsledky.“ Právě po konzultaci s odborníky agentura Evě a Vaškovi a také Argemě snížila počet hlasů tak, aby odpovídal celkovému průměru u skupin na prvním až patnáctém místě.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.