Co pije těhotná Aichmajerová? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Co pije těhotná Aichmajerová?

Fotografie
Fotografie (internal)

PRAHA – Lidské tělo je ze 75 procent tvořeno vodou. Voda je pro nás stejně důležitá jako vzduch, který dýcháme, jako jídlo, které přijímáme, je to jedna z nejdůležitějších živin. Bez vody člověk vydrží nejdéle tři dny. Vodu pijeme, přidáváme do vařeni, vodou se myjeme, vodou splachujeme… voda je naším každodenním pomocníkem, voda je náš život.

Avšak v poslední době se stále více objevují zprávy, že s naší vodou nemusí být vše v pořádku. Dle různých výzkumů se ve vodě objevují hormony a antibiotika, jejichž účinky se na lidský organismus zatím nestačily projevit. Je ale prokázáno, že hormony ve vodě snižují plodnost ryb a nejnovější výzkum Laury Robertsonové z US Geological Service dokázal i to, že hormony narušují imunitní systém ryb.

A co tedy dlouhodobý dopad na člověka? Aktivně se zapojujeme do současné „biománie“ – úzkostlivě sledujeme, zda je naše ovoce a zelenina opravdu bio. Ale proč nevěnujeme stejnou pozornosti i vodě, kterou dnes a denně pijeme? Co se asi děje s vodou před tím, než nám po otočení kohoutku teče z vodovodu? Co to množství chemikálií, které ji čistí, aby nám chutnala právě tak, jak chutná?

Do budoucna je téměř nereálné změnit chování společnosti při využívání všech výdobytků moderní chemie jak v domácnosti, tak v průmyslu. Navíc i osobně snížit objem léků a hormonálních přípravků, které současné čističky nejsou schopné odstranit. Jak si tedy poradit? Po čem člověk sáhne? Nabízí se kvalitní balená značková voda, která nesmí procházet chemickou úpravou. „Balená voda je dokonalý, ještě nepoužitý produkt přírody, který je jen za přísných hygienických podmínek zabalen do lahví,“ hlásí někteří výrobci. Podle etiket na lahvích je voda navíc obohacená o cenné minerály ve správném složení. Tak můžeme našemu tělu dodat základní stavební prvky, ze kterých je stvořeno.

Přednost balené vodě před tou z kohoutku dala například i budoucí maminka Eva Aichmajerová (30). „V současném stavu až bedlivě sleduji, co jím a piji. Jím především ovoce a zeleninu, bílé maso nebo ryby a dodržuji pravidelný pitný režim. Ale přestala jsem pít vodu z kohoutku a nakupuji kvalitní balené vody, ať ochucené nebo čistě přírodní. Není mi totiž vůbec jedno to množství léků, které se ve vodě z kohoutku objeví. A pro sebe a mé miminko se už teď snažím udělat maximum,“ říká.

Podobně se k tomu staví i Miss ČR 2003, rosnička a milovnice sportu Lucie Váchová (24, na snímku). „Voda z kohoutku je mnohdy nejjednodušší, nejrychlejší a nejlevnější variantou. Člověk by ale neměl jednat prvoplánově. Snažím se jíst zdravě, hodně ovoce, zeleniny, vybírám si kvalitní potraviny pro přípravu jídel. A jako sportovec preferuji balenou vodu. Oceňuji především přidané minerální látky, které mému tělu jednoznačně prospívají a rychleji ho regenerují.“

Zajímavostí je například i to, že nejpopulárnější český nápoj pivo je tvořeno z 93 procent vodou. Nikoli ale tou pitnou z kohoutku. Ta je totiž svým složením pro výrobu piva nevhodná. Proto si každý špičkový pivovar své vlastní zdroje vody dokonale hýčká.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.