Ukažte, jak pijete! ...a my vám řekneme, jací jste! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Ukažte, jak pijete! ...a my vám řekneme, jací jste!

LONDÝN (pk) – Britský psycholog Glenn Wilson tvrdí, že osobnost člověka se nejlépe pozná podle toho, jak drží sklenici s nápojem. Po otestování 500 dobrovolníků rozdělil charakteristické typy do sedmi kategorií. Schválně, jestli se mezi nimi najdete…


Flirtující typ

Žena. Sklenku drží elegantně, s roztaženými prsty, často před výstřihem, aby získala pozornost. Nebo nakukuje přes okraj sklenky a při upití naváže oční kontakt. Jindy zase koketně jezdí prstem po horním oblouku skla, prst jí jakoby sám od sebe sklouzne do nápoje a ona ho smyslně olízne.

Kliknutím zvětšeteLedová královna

Chladná a defenzivní. Upíjí ze sklenky vína. Tu svírá pevně v ruce a drží před sebou jako hradbu proti případnému oslovení. Jste-li muž, raději s ní neztrácejte čas.

Kliknutím zvětšeteDespota

V drtivé většině muž. Preferuje velké sklenice či pití z láhve. Jsou pro něj zbraní, kterou vám mává před obličejem. Útočný všeználek. Rád vás slovně napadne či zesměšní.

Kliknutím zvětšeteOkrasná květinka

Nesmělá osoba, křečovitě drží sklenici, jako by se bála, že jí bude odebrána. Nápoj je malý a vždy nedopitý. Pití si míchá brčkem. Buďte na ni hodní, tak získá sebevědomí.

Kliknutím zvětšeteDrbna

Opět převážně žena. Vysedává s kamarádkami a pomlouvá. Sklenici drží zespoda a živě s ní gestikuluje. Naklání se nad nápojem, aby zdůraznila důvěrnost hovoru.

Kliknutím zvětšeteVtipálek

Společenský typ, co se rád směje. Ze sklenice jen lehce usrkává, aby náhodou nepřišel o konverzaci. Láhev drží za hrdlo. Takoví lidé jsou velmi otevření novým přátelům. Prostě k nim jděte a rozesmějte je. Tím si je získáte.

Kliknutím zvětšeteSebevědomý chlapák

Pije lahvové pivo a džus. Pečlivě si hlídá vystupování, je sebevědomý, občas arogantní. Chrání si území, které podle potřeby rozšiřuje. Na vnější podněty nereaguje, leda byste mu lichotili. Sedí se zády »přilepenými« k opěradlu a sklenici pokládá dál od sebe.


Foto Aha! – Karel Kopáč

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.