Mág David Blaine: Umírání jako show! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Mág David Blaine: Umírání jako show!

Občas, jen na malou chvíli, David dýchací přístroj odkládá.
Občas, jen na malou chvíli, David dýchací přístroj odkládá.

Americký mág David Blaine (33) už mnohokrát dokázal, že se svým tělem dokáže zacházet doslova nelidsky. Extrémní zkoušky vlastní vytrvalosti ho však čím dál častěji ohrožují na životě.


● 35 hodin v ledu
● 170 hodin pod vodou
● 44 dnů v krabici

Naposledy se tak dostal do rukou lékařů tento týden, poté co se před očima stovek diváků téměř utopil v trochu větším akváriu.
Doktoři jenom kroutí hlavami, protože populární americký iluzionista, zdá se, ztrácí rozum. Ostatně se není co divit, kaskadérské kousky likvidují celé jeho tělo, mozek nevyjímaje. Mnohatýdenní hladovky a nekonečně dlouhé pobyty pod vodou, pod ledem nebo jednoduše v plastikové rakvi opravdu rozumu neprospívají. Tak jako tak, jestli to David jednou přežene, má jedinou jistotu: neumře chudý…

Akvarijní ryba

Kliknutím zvětšeteKDY: Tento týden.
CO: Sedm dní a nocí strávil v průhledné kouli o průměru 2,5 metru plné vody. Dýchal a pil pomocí hadice. Na závěr se pokusil o překonání rekordu v potopení na nádech.
RIZIKA: Selhání srdce, plic, oběhu krve, halucinace.
VÝSLEDEK: Plánovaných 7 dní s dýchacím přístrojem vydržel, ponor bez kyslíku skončil kolapsem pod vodou. Následovala záchranná akce a odvoz do nemocnice. Od smrti ho tehdy kvůli otravě oxidem uhličitým dělilo něco přes půl minuty.
NEBEZPEČNOST: ● ● ● ● ●

V krabici

Kliknutím zvětšeteKDY: Září 2003.
CO: Nepřetržitě zavřený v průhledné plastikové bedně devět metrů nad zemí, pouze o vodě. Od svých »fanoušků« schytal nespočet zásahů lahvemi, pivními plechovkami, nejrůznějšími druhy jídla i golfovými míčky.
RIZIKA: Klaustrofobie, selhání organismu, nepřátelé na zemi.
VÝSLEDEK: Po 44 dnech hladovky zhubnul přes 24 kilo a musel být okamžitě hospitalizován.
NEBEZPEČNOST: ● ● ● ●

V ledovém kvádru

Kliknutím zvětšeteKDY: Listopad 2000.
CO: Uvězněný v obrovském ledovém bloku, oblečený v kalhotách a čepici.
RIZIKA: Podchlazení, omrzliny.
VÝSLEDEK: Po téměř 62 hodinách hurá do nemocnice. Ještě po měsíci nebyl podle svých slov schopný normálně chodit.
NEBEZPEČNOST: ● ● ●

Solný sloup

Kliknutím zvětšeteKDY: Květen 2002.
CO: Na 27 metrů vysokém sloupu o průměru zhruba půl metru vydržel stát téměř 35 hodin. Proti pádu na dlažbu ho nechránila žádná lana ani sítě.
RIZIKA: Křeče, kolaps krevního oběhu, pád se smrtelnými následky.
VÝSLEDEK: Při plánovaném závěrečném seskoku do papírových krabic si trochu natloukl, ale odešel po svých.
NEBEZPEČNOST: ● ● ● ●


DAVIDE, TAKHLE MŮŽEŠ DOPADNOUT!
Kouzlení může být smrtelně nebezpečné…

✦ Chung Ling Soo, slavný iluzionista přelomu 19. a 20. století, se proslavil především trikem s chytáním kulky vystřelené z revolveru. Ten se mu také stal osudným.
✦ Black Herman – proslavil se trikem, při kterém se nechal na tři dny pohřbít do země. V roce 1934 zemřel zřejmě na infarkt přímo na pódiu. Diváci tenkrát jeho smrt považovali za další trik.
✦ Theodore Annemann – těsně před představením, ve kterém měl chytit vystřelenou kulku do úst, zřejmě ze strachu spáchal sebevraždu.
✦ Roy Horn – před třemi lety ho při vystoupení v lasvegaském kasinu napadl bílý bengálský tygr, se kterým vystupoval. Snad zázrakem sice známý iluzionista přežil, ale trvalým následkům se nevyhnul.


Autor: (jas)
Foto: Profimedia.cz, archiv

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.