Gorily bydlí v novém! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Gorily bydlí v novém!

Moja se protahovala na laně.
Moja se protahovala na laně. (Aha! – Kateřina Kalibánová, ČTK)

PRAHA – Gorilí rodinka si v pražské zoo od včerejška bydlí jako v pralese. Po více než měsíci se totiž nastěhovala do nově rekonstruovaného »obýváku«, z jehož stropu se jim ve vedrech automaticky spustí umělý déšť.

Gorilí rodinka si v pražské zoo od včerejška bydlí jako v pralese. Po více než měsíci se totiž nastěhovala do nově rekonstruovaného »obýváku«, z jehož stropu se jim ve vedrech automaticky spustí umělý déšť.

„Byly úplně nadšené, i když jim chviličku sice trvalo, než se rozkoukaly. Moja se držela Kamby a slezla až po chvíli,“ popisuje ošetřovatel Marek Ždánský první chvíle v novém. „Nejvíce je zaujaly špalky, na nich různě přeskakují a skáčou. Teď dělají různé zatěžkávací zkoušky větvím, zatím všechny vydržely,“ říká Ždánský, který speciálně pro samce Richarda postavil dřevěnou palandu. „Dříve tam měl špalky, na kterých hrozně rád ležel, ale na ležení zrovna nebyly příjemný, tak jsem mu tam udělal takovou pěknou palandu. On ale leží pod ní, místo na ní,“ popisuje ošetřovatel s tím, že Richardovi ale vždycky všechno trochu déle trvá. „Takže teď na ní zatím blbnou samice a Moja,“ dodává Ždánský.

3.10.2007

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.