Spice Girls se po 25 letech daly zase dohromady: Holky na inzerát | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Spice Girls se po 25 letech daly zase dohromady: Holky na inzerát

Nejoblíbenější dívčí kapela všech dob.
Nejoblíbenější dívčí kapela všech dob. (Profimedia.cz)

Trvalo to, ale Spice Girls jsou zpět. Skupina, která v 90. letech pobláznila celý svět, se vrhla zpět na pódia. Už to sice nejsou trdlující dvacítky, spíš zralé čtyřicítky, ale jak se říká Show must go on.

Zvěsti o návratu skupiny se šířily každý rok, tentokrát je to ale pravda. Maminy budou v roce 2019 zase koncertovat, 25 let po založení Spice Girls jedou na turné po britských městech, za které má každá dostat v přepočtu 295 milionů korun. Už to ovšem nebude klasická pětka, Victoria Beckham do party nechtěla. Sice nejdřív účast slíbila, nakonec ale vycouvala. O peníze ale nepřijde, na značce má totiž stále podíl.

Za vším je inzerát
Skupina nevznikla z lásky k hudbě, ale k penězům. Manažerské duo Bob a Chris Herbertovi totiž toužilo po konkurenci pro tehdejší miláčky dívčích srdcí Take That a East 17. V únoru roku 1994 se v časopise The Stage objevil inzerát, který zval zpěvačky na konkurz do popové kapely. Přihlásilo se na 400 žen. Zatančily a zazpívaly a do druhého kola postoupilo jen 12. Z nich pak vybrali pětku, o které si mysleli, že bude konečná. Původně byla totiž tou pátou Michelle Stephenson, tu ale vykopli, protože do toho nedávala tolik, kolik si producenti představovali. Na řadu přišla Abigail Kis, dlouho se ale neohřála a radovat se nakonec mohla Emma Bunton. V roce 1998 oznámila odchod Geri Halliwell, bez ní fungovaly ještě dva roky, pak ale skončily všechny. V roce 2007 ohlásily návrat a uspořádaly 47 koncertů. Naposledy vystoupily v roce 2012 na ukončení olympijských her v Londýně.

Celý článek si můžete přečíst v tištěném vydání nedělního deníku Aha!



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.