Kritici smekají: Cruise je lepší než Bond! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Kritici smekají: Cruise je lepší než Bond!

Tom Cruise dnes
Tom Cruise dnes (Foto Instagram, Paramount, Facebook, Profimedia.cz)

Nejnovější díl série Mission: Impossible s podtitulem Fallout, který už přes týden vládne světovým kinům (v Česku měl premiéru předevčírem), se dočkal nadšených reakcí jak od kritiků, tak od diváků. A experti i fanoušci se shodují – agent Ethan Hunt v podání Toma Cruise (56) definitivně překonal kolegu Jamese Bonda!

Když se Cruise s režisérem a scenáristou Brianem de Palmou (77) před více než 30 lety rozhodli předělat televizní seriál Mission: Impossible z přelomu 60. a 70. let do moderní filmové podoby, netušili, že se jim pod rukama rodí fenomén. Fenomén, který se teď dočkal už 6. dílu a dle mnohých převzal od agenta 007 pomyslné žezlo krále špionských akčních thrillerů.

Kaskadérské kousky

Fallout je nekončící a téměř k dokonalosti dotažená akce a ze všech Nesplnitelných misí sklidil nejlepší kritiky; ostatně i na populárním serveru ČSFD mu diváci udělili v průměru nevídaných 87 %! Dá se říct, že série je díl od dílu lepší, což je až s podivem – vždyť hlavní herec stárne a publikum je stále náročnější. Klíč k úspěchu však kromě filmařského umu tkví právě v osobě Toma Cruise, který se mimochodem nikdy nenechal zastoupit kaskadérem. Kvůli Falloutu prošel mimořádně náročným výcvikem.

„Musel se naučit otevírat padák ve velmi malé výšce, absolvoval kurz pilotování helikoptéry. Kvůli ní musel získat i speciální licenci, aby s ní mohl dělat všechny kaskadérské kousky,“ vypočítává hercův kolega Wade Eastwood. A Cruise? Ač si při natáčení scény skoku ze střechy na střechu zlomil kotník, ujišťuje: „Rozhodně v tom budu pokračovat!“

Nesplnitelné mise vydělaly 66 miliard

1996: Mission: Impossible
Tržby:10,15 miliardy Kč

2000: Mission: Impossible II
Tržby: 12,11 miliardy

2006: Mission: Impossible III
Tržby: 8,8 miliardy Kč

2011: Mission: Impossible – Ghost Protocol
Tržby: 15,4 miliardy Kč

2015: Mission: Impossible – Rogue Nation
Tržby: 15,14 miliardy Kč

2018: Mission: Impossible – Fallout
Tržby: zatím 4,43 miliardy Kč

Tržby celkem: 66 miliard Kč

Úchvatná projekce v Norsku: 2 tisíce lidí na útesu!

Tomuto promítání nejnovější Mission: Impossible těžko někdo vezme přívlastek nejúchvatnější. Probíhalo totiž na útesu Preikestolen v Norsku ve výšce 609 metrů nad zemí! Film, jehož některé scény se natáčely právě tady, sledovaly 2 tisíce lidí, Tom Cruise mezi nimi však nebyl. A mrzelo ho to. „Díky moc, že jste přišli. Kéž bych tam mohl být s vámi,“ vzkázal.

 Tom Cruise je i v Mission: Impossible - Fallout nezastavitelný a skvělý! Od 2. srpna 2018 i v českých kinech. • TRAILER a film o filmu.

Video se připravuje ...



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.