Plastická chirurgie: Dokonalé tělo za půl milionu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Plastická chirurgie: Dokonalé tělo za půl milionu!

Odstávající uši, místo nosu skoba, vrásky v obličeji nebo povislá prsa. To jsou věci, které spolehlivě dokáží zničit sebedůvěru každé ženy. A protože z obálek prestižních časopisů pokukují jen dokonalé krásky, leckterou ženu napadne: Proč bych já nemohla být také dokonalá?


...ale nesmíte se bát bolesti

A tak končí na stole plastického chirurga a za těžce vydělané peníze do sebe nechávají řezat skalpelem, dobrovolně přijímají desítky nejrůznějších injekcí, polykají stovky prášků… Co všechno lze vlastně na lidském těle změnit a vylepšit? A kolik to stojí?

1. Oči

Věkem klesají horní i spodní oční víčka, tvoří se váčky pod očima. Není to problém jen estetický, může docházet i ke zhoršenému vidění. Za hodinu a půl chirurg tento problém vyřeší. Jestliže máte hlouběji do kapsy a vaše víčka ještě operaci nepotřebují, můžete si oči nechat »vylepšit« botulotoxinovými (zkráceně botox) injekcemi. Tím zmizí vrásky kolem očí. Takový zákrok přijde na pět tisíc korun, ovšem v pravidelných intervalech je potřeba injekce znovu aplikovat.
Cena: operace – 22 000 Kč, injekce (botox) – 5000 Kč

2. Uši

Odzvoněno je posměváčkům, kteří mají legraci z toho, že má někdo uši »jako torpéda«. Nyní se dají uši jak přitáhnout k hlavě, tak se dá zmenšit jejich velikost. Tato operace se provádí nejčastěji u dětí ve věku 5 – 10 let, lze si ji však pořídit i v dospělosti.
Cena: 8000 Kč

3. ObličejKliknutím zvětšete

Na obličeji je možná celá řada zákroků, od klasického faceliftingu až po aplikaci botulotoxinu či různých výplňových materiálů, které vyhladí vrásky v okolí úst či nosu. Při faceliftingu se operativně napne kůže na obličeji a krku a vypadáte pak minimálně o deset let mladší.
Cena: facelifting – 35 000 Kč, injekce (výplňové) – 8000 Kč

4. Vlasy

Problém s vypadáváním vlasů mají hlavně muži, řídký porost lebky ale trápí i řadu žen. Plastická chirurgie si však ví rady, k vyplnění míst s vypadanými či řídnoucími vlasy používá přenos vlastních vlasových štěpů, které se přenesou ze zátylku do potřebných míst.
Cena: nová hříva – 30 000 Kč (jeden štěp – 40 Kč)

5. Nos

Nos je vlastně dominantou tváře. Přejete si mít místo velké skoby malý pršáček? I toto přání vám plastičtí chirurgové splní.
Cena: 13 000 Kč

6. Rty

Některým lidem připadá nesmírně sexy mít velká ústa. Docílit se toho dá několika metodami. Výplňovým materiálem ve formě kolagenu nebo vlastního tuku, či operativně, a to s trvalým efektem.
Cena: 8000 Kč

7. Zuby

Hitem současnosti je zářivý úsměv hollywoodských hvězd. Docílit se ho dá u stomatologa, který na zuby nanese speciální pryskyřici a pak je vybělí silným roztokem peroxidu vodíku. Za hodinku jste hotoví a můžete bílými zuby oslňovat okolí.
Cena: 2000 Kč

8. Podbradek

Nadměrnou zásobu tuku lze rychle a v podstatě bezbolestně odstranit tzv. tumescentní liposukcí. Do podkoží je vstříknut speciální roztok, který se zpětně odsaje i s tukem. Mimochodem, liposukce různých částí těla je vůbec nejžádanějším zákrokem.
Cena: 10 000 Kč

9. Paže

Elasticita kůže s přibývajícím věkem povoluje, a tak se stává, že hlavně ženám začne na pažích kůže nepěkně viset. Přebytečné záhyby, dolíčky a hrbolky chirurg hravě odstraní a kůže je pak zase hezky napjatá.
Cena: 10 000 Kč

10. Podpaží

Někteří lidé trpí nadměrným pocením, ale i pro ně se našla pomoc. Do podpaží se jemnými jehličkami aplikuje roztok botulotoxinu, který zabrání převodu vzruchů nervových vláken na potní žlázy. Jeho vlivem nakonec potní žlázy zastaví svou činnost a člověk se tedy potí minimálně.
Cena: 8000 Kč

11. Intimní partie

Snaha po dokonalosti se objevuje i v intimních partiích. V posledních letech proto přichází do módy i modelace ženského pohlavního ústrojí. Také pány někdy trápí vzhled jejich genitálií, i pro ně mají chirurgové řešení.
Cena: úprava vaginy – 12 000 Kč, úprava penisu – 8000 Kč

12. PrsaKliknutím zvětšete

Ňadra jsou od pradávna symbolem ženské krásy. Možná proto jsou druhým nejžádanějším zákrokem v plastické chirurgii. Může jít jak o jejich zvětšení, tak o zmenšení či modelaci. Cena je pohyblivá, podle druhu zákroku. Zvětšení prsou pomocí implantátu je oblíbené nejen u hollywoodských hvězd, ale už i u českých žen.
Cena: 50 000 – 70 000 Kč

13. Břicho

Špíčky na břichu si můžete nechat odsát pomocí liposukce. Jestliže máte v těchto partiích povislou kůži i svaly, můžete se rozhodnout pro radikálnější zásah a nechat si břicho zpevnit operativně.
Cena: 30 000 Kč

14. Žaludek

Velká chuť k jídlu s následující obezitou trápí mnoho lidí. Pokud nemáte hluboko do kapsy, můžete si žaludek nechat zredukovat laparoskopickou bandáží. Žaludek se tím pádem zmenší, takže potravy sníte mnohem méně a nepřibíráte na váze.
Cena: 100 000 Kč

15. Kolena

I na kolenou se dělají špíčky, a tak ženy, které milují minisukně, podstupují jejich liposukci.
Cena: 10 000 Kč

16. Kotníky

Silné kotníky nejsou zrovna estetické, ale i tady pomůže liposukce.
Cena: 10 000 Kč

17. Hýždě

Odstranit přebytečný tuk a tím docílit menšího zadečku pomůže liposukce. Jestliže je již ale kůže příliš povislá, je vhodnější operativní zákrok, kdy lékař odstraní nadbytečnou tkáň a uvolněnou kůži.
Cena: 20 000 Kč

18. Stehna

Povolená kůže a nadbytek tuku - to je nejčastější problém na stehnech. Nadbytečný tuk lze snadno odstranit liposukcí, k hladké a napnuté kůži zase pomůže chirurgický zákrok.
Cena: liposukce – 16 000 Kč, operace – 20 000 Kč

19. Křečové žíly

Plastická chirurgie používá několik způsobů k odstranění křečových žil. Nejšetrnější je miniinvazivní metoda, kdy se odstraňuje pouze poškozená část žíly.
Cena: 8000 Kč

20. Chodidla

Potící se chodidla a následný smrádek trápí jak ženy, tak muže. Pomocí botulinových injekcí lze pocení chodidel odstranit.
Cena: 12 000 Kč

21. Chloupky

Leckdo svádí pravidelnou marnou bitvu s chloupky v podpaží, tříslech či na nohou. Pomocí laseru je to hračka, navíc jde o bezbolestnou metodu. Aby byl výsledný efekt trvalý, zákrok je nutno v několika intervalech opakovat. Pokud si necháte odstranit chloupky ve všech výše uvedených partiích, budete mít navždy vystaráno.
Cena: 15 000 Kč

Celkový účet za perfektní vizáž?
Minimálně půl milionu

I když za všechny provedené operace zaplatíte jen něco málo přes 450 tisíc korun, o další desítky tisíc celková cena naroste. Je to hlavně tím, že musíte připočítat anestezii, pobyt na lůžku, konzultace, předoperační vyšetření, převazy a další položky. Nakonec tedy zaplatíte minimálně půl milionu korun. Za stejnou sumu byste si mohli pořídit třeba novou Škodu Octavia, luxusní zájezd kolem světa nebo malý byteček v menším městě.

Když se to chirurgům nepovedeKliknutím zvětšete

Nepovedené plastické operace nejsou výjimkou, tahle zkušenost se nevyhýbá ani slavným tvářím. Tu něco přebývá, tady zase něco chybí a místo obdivu pak jen zíráme na tváře podobné maskám z pouťového domu hrůzy.


Autor: (in)
Foto: profimedia.cz, archiv

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.