V noci vypotíme půl litru potu! A partnera to přitahuje! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

V noci vypotíme půl litru potu! A partnera to přitahuje!

Během jediné noci v posteli vypotíme půl litru potu.
Během jediné noci v posteli vypotíme půl litru potu. (Profimedia.cz)

PRAHA – Během jediné noci vypotíme v posteli do matrací půllitr potu. K tomu, abychom se doslova koupali ve »vlastní šťávě« nemusíme mít ani noční můry…

„Lidský organismus pracuje i během spánku a kůží se pot průběžně vylučuje celou noc. Jeho množství opravdu není zanedbatelné,“ říká lékař Petr Randáček. Proto doktoři doporučují spát v bavlněném pyžamu a povlečení, které pot dobře saje a také pravidelně měnit matrace za nové. Za deset let se do nich totiž vsákne až 1800 litrů tekutiny složené z vody, mastných kyselin a dalších látek, např. solí.

Odpudivou představu desítek litrů potu na druhou stranu odborníci chválí. „Při navazování vztahů hraje nejdůležitější roli přirozená vůně těla, kterou tvoří právě látky obsažené v potu,“ říká psycholožka Janina Krocková. Roli nehraje barva očí, velikost poprsí ani penisu. Nejdůležitější je přirozená vůně těla. „Pokud se lidé myjí, pach těla vědomě necítíme a nevnímáme, ale přitom velmi výrazně ovlivňuje naše jednání. Většinou nám voní ti, kteří jsou vhodní jako potenciální partneři,“ dodává Krocková a zároveň upozorňuje, že vůně milovaného člověka, která zůstává v posteli, dokáže ovlivnit naše sny. „I pokud vedle vás milovaný partner neleží, cítíte jeho vůni a získáváte pocit klidu a bezpečí,“ vysvětluje Krocková.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.