Kate a William chtějí pro George (1) kontroverzní dárek: Je to vůbec pro děti dobré? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Kate a William chtějí pro George (1) kontroverzní dárek: Je to vůbec pro děti dobré?

Myslíte, že je vhodné, aby si dítě v roce a půl hrálo s iPadem?
Myslíte, že je vhodné, aby si dítě v roce a půl hrálo s iPadem? (Foto: YJ)

Jak se dalo očekávat, návštěva budoucích vládců Commonwealthu v americkém New Yorku je doslova pastvou pro novináře z celého světa. V lecčem to připomíná někdejší hon na princeznu Dianu. Leč doba je jiná a mladý pár se s pozorností médií vyrovnává celkem úspěšně. Nyní přichází na přetřes, že princ Willam prozradil, s čím si nejraději hraje malý princ George, a některé odborníky tím zřejmě nepotěšil.

Při návštěvě vývojářského centra firmy Apple následník trůnu vyjádřil svůj obdiv k moderním technologiím a pobavil se na to téma s jedním z přítomných specialistů. "Řekl mi, že jeho syn George již hrál hry na iPadu a úplně je miluje. Je to dobrá cesta, aby pochopil více o fungování elektroniky," řekl Ayah Bdeir.


Nejen v zámoří se ihned začalo řešit, že tak malé děti by si s iPady nejspíš hrát neměly. Vyrábějí se sice herní aplikace pro nejmenší, jenže ty se doporučují dětem až od dvou let. Celkově je vůbec otázka závislosti dětí předškolního věku na elektronických hrách kontroverzní téma.
Zatímco  iPady pro děti zažívají boom, odborníci jsou kritičtější. Koncentrace vyvíjející se dětské mysli na iluzorní svět her může na jedné rozvíjet intelektuální schopnosti. Pro emoční inteligenci má však hraní her spíše opačný efekt a děti pak nerozlišují mezi realitou a představami spojenými se hrami. Dřevěný kačer je přeci jen vhodnější, nemyslíte?

Anketa

Myslíte si, že je vhodné, aby si děti hrály s iPady od ranného věku?
Celkem 712 hlasujících



Přečtěte si
mpads
12. 12. 2014 • 15:38

Hračky mají být , takové které mají mozek učit vnímat pohledem ze všech stran , aby se ditě přizpůsobilo realitě postupně, než některé věci pochopí a neměly by být složité a životu nebezpečné. Ipad kazí vnimání reality hned ve vývoji dítěte. Děti to stejně rozbijí a jejich mozek nic nepochopí. To je stejné, jako když se dítě učí mluvit a chodit.

erene
12. 12. 2014 • 14:37

určitě to je zdravotně nevhodné..pro tak malé děti..aby si tím hned kazily oči..

paula
12. 12. 2014 • 12:08

Já myslím, že je do toho každému ho*vno, tís spíš čtenářům AHA

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.