Šokující podrobnosti o vymítání ďábla ve vranovském kostele: Lidé mají strach! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Šokující podrobnosti o vymítání ďábla ve vranovském kostele: Lidé mají strach!

Kněz Marek Dunda hodlá v utajených obřadech pokračovat.
Kněz Marek Dunda hodlá v utajených obřadech pokračovat. (Reprofoto TV Nova, Facebook)

Lidem z Vranova nad Dyjí běhá mráz po zádech. Nelidský řev a skřeky ozývající se z místního kostela jsou k nevydržení. Co se uvnitř děje? Farář vyhání z jedné ženy ďábla!

Na internetu se nyní objevilo šokující video. Autor přes klíčovou dírku dveří místního kostela Nanebevzetí Panny Marie natočil na mobilní telefon obřad, ze kterého jde strach. „Ku**o jedna, dě**ko, vypadni,“ řve před oltářem žena, která je úplně v transu a její démonický hlas doprovází odříkávání modliteb a farářův zpěv. Obyvatelé Vranova jsou zděšení. „Není to poprvé. Skřeky jsou slyšet až za zeď, která kostel obklopuje, a rozléhají se po celé vesnici,“ stěžují si místní lidé. Kolem kostela se bojí chodit věřící i nevěřící.


Farář Marek Dunda: Jsem oficiální vymítač
Římskokatolický kněz Marek Dunda vyděšené sousedy uklidňuje. „Jsem školeným exorcistou (vymítačem ďábla – pozn. red.) a mám pověření od biskupa,“ řekl TV Nova. Porušování zákona v jeho počínání nevidí ani místní radní.

O všem musí mlčet
O tom, co se za zavřenými dveřmi římskokatolického kostela děje, farář mluvit nesmí. Všichni, kteří se obřadu účastní, jsou vázáni přísnou mlčenlivostí. „Prosíme, aby Bůh ochraňoval a osvobozoval tohoto člověka,“ řekl kněz na adresu ženy, která je podle něj posedlá ďáblem.  

V Česku je jich osm
*Exorcismus je náboženský úkon, který má za cíl z lidí, zvířat či věcí označených za posedlé vyhnat zlé síly nebo ďábla.
*V České republice je v současnosti 8 vyškolených vymítačů ďábla.  
*Vymítání může trvat několik minut, hodin nebo i dní.
*Rituál samotný se pak většinou koná v kostele či na jiném posvěceném místě.
Proces provázený dlouhými modlitbami má dvě části. V té první se kněz snaží přijít do styku s neznámou silou a v té druhé prosí o vyléčení člověka posedlého ďáblem.
*Po ukončení rituálu se místo, kde se vymítalo, pokropí svěcenou vodou a je pronesena závěrečná modlitba.
*Sezení se opakují do té doby, dokud temné díly posedlého člověka nadobro neopustí.

Kdo je vymítač-profesionál
•    katolický kněz, jenž má povolení svého biskupa
•    bývá členem Mezinárodního sdružení exorcistů
•    pozná rozdíl mezi posedlostí ďáblem a duševní nemocí – tu by měl nechat lékařům
•    provádí vymítání v kostele nebo na posvátném místě, v soukromí jen za přítomnosti svědků
•    při rituálu se vyhne pověrečným praktikám – používá jen kříž, svěcenou vodu a ostatky
•    při rituálu má být v sutaně, má mít komži a fialovou štolu

Jiří Sam Kaiser, čaroděj: Nemůže to fungovat
„Nemyslím si, že by vymítání ďábla tak, jak ho praktikují kněží, bylo nějak zvlášť účinné. Řvaní v deliriu »Odstup, Satane« podle mě nefunguje. Daleko lepší je dávat sám ze sebe lásku a pozitivní energii. Takhle jsem to dělal vždycky, když jsem se snažil něco nebo někoho zbavit negativních vlivů. Jakmile byl v mé blízkosti démon, úplně mě mrazilo, Když se povedlo ho vypudit, mráz najednou zmizel.“

Jak poznáme ďábla v těle
Vtělení ďábla se může projevit i tak, že člověk začne mluvit hlubokým hlasem, jiným jazykem a může disponovat i tak velkou silou, kterou sám od sebe mít nemůže. „Vybavuje se mi jedna paní, hodný a dobrý člověk, ale když se modlí s ostatními, mluví hlubokým hlasem a má jiné nepřiměřené reakce, ale pak si nic nepamatuje,“ vzpomíná si plzeňský kněz italského původu Alvaro Grammatica. Pochopitelně vše konzultuje s psychologem či přítelem psychiatrem. Většinou se totiž jedná o případy pro odborné lékaře. „Vzpomínám si také na ženu, která byla přímo vyhublá, nevážila ani 50 kg, a najednou ztěžkla tak, že ji ani pět chlapů nemohlo unést. Byl za tím duch, kterého bylo třeba vyhnat. Potom se volí příhodná modlitba.“



Přečtěte si
stekavypes
18. 11. 2014 • 20:44

Všichni tyhle debilové podporují Pussy,tak jim to nemůže vadit,ale překlad prezidenta je zločin.

ivoadler
18. 11. 2014 • 18:17

Příklad, jak daleko může zajít náboženský fanatismus.

pavucinka
18. 11. 2014 • 16:28

Samozřejmě, že i církev onemocněla, ale to neznamená,že národ nepotřebuje víru.Pokud nemá národní hrdost ani víru, pak to vypadá přesně tak, jako u nás.

pavucinka
18. 11. 2014 • 16:26

Moudrý hldá pravdu a ve skromnsoti řekne "vímm že nic nevím", zatímco hlupák moc nepřemýšlí a ví všechno. mnozí by měli "přibrzdit" a určitě více rozmýšlet, než něco vypustí.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.