Sexuální poradna paní Michaely: Mohou prášky na vysoký tlak nějakým způsobem ovlivnit moji schopnost dosáhnout orgasmu? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Sexuální poradna paní Michaely: Mohou prášky na vysoký tlak nějakým způsobem ovlivnit moji schopnost dosáhnout orgasmu?

 (Profimedia.cz)

Paní Michaela radí čtenářům s jejich sexuálními problémy...

Beru prášky na vysoký krevní tlak a bojím se, že by mohly nějakým způsobem ovlivnit moji schopnost dosáhnout orgasmu. Je to reálné? Markéta (29)

Ano, je to možné. Léky totiž mohou zamezit přílivu krve do vaginy. Problém je lepší konzultovat s lékařem. Ale každopádně se snažte omezit vše, co vede ke zvyšování krevního tlaku, například pití alkoholu, kouření, sůl. Tím byste mohla dosáhnout zlepšení tlaku a buď přejít na lehčí medikamenty, nebo dokonce vůbec přestat brát prášky.

Vysoký krevní tlak škodí i mužům. Může vést ke kornatění tepen a když postihne cévy v penisu, dochází k problémům s erekcí. A pokud muž bere léky na tlak, může mít stejné problémy s přísunem krve do intimních míst jako ženy. A v neposlední řadě je třeba vést v patrnosti, že sex je fyzicky namáhavý. Na určitou dobu zvýší váš krevní tlak, s čímž je dobré počítat.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.