Netradiční výstava o mateřství: Jak kojí mámy z celého světa! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Netradiční výstava o mateřství: Jak kojí mámy z celého světa!

Projekt podpořila i moderátorka ženského pořadu Sama doma Jana Havrdová, která zastoupila kojící maminky z Česka. V České republice kojí miminka do šesti týdnů jejich života 85 % matek.
Projekt podpořila i moderátorka ženského pořadu Sama doma Jana Havrdová, která zastoupila kojící maminky z Česka. V České republice kojí miminka do šesti týdnů jejich života 85 % matek. (pro Aha! – David a Miroslav Švejnohovi, Pavel Vítek)

To, že kojení je nejpřirozenější věc na světě, ukazuje výstava »Veřejné zdraví začíná kojením«. Barevné snímky zachycují kojící matky z celého světa. Jde o putovní projekt, nyní si fotografi e můžete do 4. listopadu prohlédnout v galerii v pražských Emauzích. Vstupné je zdarma.

Jak ještě kojení pomáhá...

Kojené děti se prokazatelně lépe vyvíjejí a mají vyšší IQ. U kojících žen se zase snižuje výskyt rakoviny prsu, vaječníků a děložního hrdla.

Studie UNICEF a Světové zdravotnické organizace prokázaly, že děti živené v prvních šesti měsících mateřským mlékem měly ve věku 14 let o 22 procent nižší výskyt obezity.

Kojení výrazně snižuje ušní infekce. U kojených dětí se vyskytuje o 40 procent méně zánětů ucha oproti dětem, které jsou dokrmovány už před čtvrtým měsícem, a dokonce o 80 procent méně oproti nekojeným dětem.

Kojené děti jsou daleko více chráněny před rotavirovými infekcemi a mají i nižší rizika u mnoha dalších chorob, jako jsou například onemocnění zažívacího traktu, potravinové alergie, infekce močových cest, zubní kaz nebo vady řeči u chlapců.



Přečtěte si
aznom
28. 10. 2011 • 18:43

Kozy se na nás valejí ze všech stran.Tuhle jsem na jedny narazil v maďarským guláši!Jsme takovej jeden velkej Kozostát!

damiana
28. 10. 2011 • 16:57

Wtf! Nechutné! Ženské jako dojnice, reprezentantka Česka, blbka všech blbek, Janča z tělocvičny. Muži by neměli zůstat pozadu. Adekvátním podnikem by bylo močení nebo výše zmíněná onanie. Kdopak by byl asi český mužský zástupce? Jistě někdo ze skupiny análních alpinistů - Hron, Klepl, Rychlý, Hemala, Gondík a spol. Terno by byl Meunka, který je ve výhodě, coby reklamní magnet na erekci z lékárny! Nejvíc ale sázím na Ztraceného mistra jednoho hitu Míru Slodičáka.

kohut57
28. 10. 2011 • 07:22

Úchylové by rádi zaplatili vstupné na výstavu, měli jste dát alespoň dobrovolné. Jinak masturbace je taky zdravá. Těším se na další výstavu, a to vstupné nezapomeňte příště.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.