Cestujeme po Česku: Za vínem na kole | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Cestujeme po Česku: Za vínem na kole

Lednice je pohádkový zámek, nadchne malé i velké princezny.
Lednice je pohádkový zámek, nadchne malé i velké princezny. (Profimedia.cz, ara)

Šlápnete rádi do pedálů kola a jste vyznavači dobrého moravského vína?

Potom si ještě o letošních prázdninách naplánujte návštěvu jižní Moravy, konkrétně Lednickovaltického areálu, který je od roku 1996 součástí světového a kulturního dědictví UNESCO.

A pokud už máte dovolenou vybranou, smutnit nemusíte. 90 km stezek po bývalém panství knížecího rodu Lichtenštejnů, kolem nichž najdete majestátní zámky, romantické zříceniny, lovecké altánky, parky, květinové zahrady či lužní lesy, můžete křižovat i o prodloužených víkendech.

Víte,že...

● V Lednici, jak napovídá název, je skutečně větší zima než v okolí. Leží v prohlubině, kde se drží studený vzduch a ochlazuje ji i řeka Dyje a rybníky.

● Střídmé pití bílého vína z Moravy – 2 dl denně – je podle výzkumů prof. MUDr. Milana Šamánka skvělá prevence proti vysoké hladině cholesterolu.

● V Lednici se nacházejí i lázně, které využívají účinků jodobromové minerální vody působící blahodárně na pohybový a oběhový systém, neurologické a gynekologické potíže.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.