Reality show Prostřeno! Recept na hlavní jídlo Aliny Kravčuk - Kouzlila se stehny | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Reality show Prostřeno! Recept na hlavní jídlo Aliny Kravčuk - Kouzlila se stehny

Fotografie
Fotografie (internal)

Ekonomka Alina Kravčuk (27) pochází z Ukrajiny, ale v Česku žije už devět let. Díky tomu umí krásně česky, z rodného jazyka jí zbyl jen lehký přízvuk. Alina se do kulinářského pořadu »Prostřeno!« (dnes od 18 hodin v TV Prima) přihlásila proto, aby potěšila kamarády, pro něž často vaří velkolepé večeře. Pro ostatní soutěžící tentokrát připravila pochoutky inspirované francouzskou kuchyní.

Svým hostům na uvítanou servírovala sekt s jednohubkami, jako předkrm pak tygří krevety s avokádovým pyré a jako hlavní jídlo kachnu s pomerančovou omáčkou a kroketami. Na závěr nechyběla sladká tečka. Tu představovalo čokoládové suflé se zmrzlinou.

Alina přiznala, že vaří velmi ráda a dobře. Pro své kuchařské umění si ale zásadně vybírá jen velmi kvalitní suroviny. „Jen tak nějaký blaf bych nikdy nejedla. Nezáleží, jak dlouho příprava jídla trvá, ale výsledek vždy musí být kvalitní,“ vysvětlila Alina. Vztah k vaření se u Aliny prý podobá vášni.

Kromě francouzských specialit umí ale uvařit i českou svíčkovou nebo třeba pravé ukrajinské speciality. Kuchyni své domoviny ale v soutěžním pořadu uvařit nechtěla, ačkoli by si to ostatní hosté přáli.

Alina je velká gurmánka a ochutnala už kdeco. Jsou ale i jídla, která nesnáší. „Nejím vnitřnosti, tatarský biftek a ani ryby. Také mám alergii na med a luštěniny,“ popsala Alina, která u stolu také nesnáší vyprávění sprostých vtipů.

Mladá žena přiznala i jednu velkou slabůstku. Miluje vyhlášené restaurace! „Chodím ráda na večeře do lepších restaurací. Je to dražší záležitost, takže to ale rozhodně není na denním pořádku,“ směje se Alina. Ta také přiznala, že by si jednou přála vyzkoušet vařit spolu se známými šéfkuchaři, jako je třeba i obávaný Zdeněk Pohlreich.

Kliknutím zvětšete

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.