Živím nezaměstnaného muže. Kde je ten sexy chlap? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Živím nezaměstnaného muže. Kde je ten sexy chlap?

Fotografie
Fotografie (internal)

Tereza se dostala do nepříjemné situace. Její muž přišel o práci a život v nicnedělání se mu zalíbil. Ví totiž, že má k němu podle zákona manželka vyživovací povinnost. Povinnost skutečně je, citů ale stále méně.

..

Tereza je účetní, její muž Petr byl zaměstnaný jako makléř v dobře fungující realitní kanceláři. Nastala však finanční krize, která jako jedna z prvních postihla právě realitní trh. Petr přišel o práci a zůstal doma na podpoře. Z počátku to nesl velice těžce. Model tradiční rodiny, kdy muž obstarává hlavní část financí, mu způsoboval deprese. Tereza ho však podporovala, utěšovala a přesvědčovala ho, že si má aspoň možnost pořádně odpočinout a napravit resty s údržbou domu. Ona nevydělává zase tak málo a pár měsíců, než si Petr najde něco jiného, vyjdou jen s jedním platem. Petr pár tisícovek dostával od pracovního úřadu, a když se uskrovnili, docela to šlo.

Marné hledání

Nastalo kolo hledání nového zaměstnání. Petr obvolal realitní kanceláře v okolí, ale vzhledem k situaci na trhu žádná nové zaměstnance nehledala. A protože složenky z čeho platit bylo, pustil se do natírání plotu, opravy okapů, práce na zahrádce a práci nějak vypustil z hlavy. Tereza se vracela z práce večer, doma bylo uklizeno, občas Petr i něco uvařil. Vlastně docela pohoda. Život ženy v domácnosti se Petrovi začal líbit. Po půl roce mu ale z pracáku přestala chodit podpora a nedostatek peněz je přece jenom začal tlačit. Tereza na oplátku začala tlačit na Petra, aby přestal pasivně čekat a začal si hledat práci i za cenu rekvalifikace.

Dělání, dělání, zbytečné je starání

Petr jí to slíbil, ale v srdci už dávno věděl, že mu současná situace náramně vyhovuje. Nemusí se o nic starat, ráno vstávat a nervovat se s prací. A zvlášť se mu zajídalo, že by se měl učit po patnácti letech „makléřiny“ něco nového. A tak si pro Terezu vymýšlel báchorky o tom, jak se snaží, celé dny hledá, ale zatím stále nic. Ale třeba už zítra…

Tereza to z počátku chápala a sama svému muži vystřihovala vhodné inzeráty či nabídky rekvalifikace na všechno možné. Když uběhl další půlrok a Petr se nechytil ani jako brigádník, začalo jí to být přece jenom divné. Vždyť to býval šikovný chlap, který si dokázal se vším poradit!

Hospodyně v kalhotách

A tak na Petra uhodila a on se přiznal, že je v současném stavu vlastně šťastný a nic mu nechybí. Rozpoutala se hádka, v závěru které Tereza svému muži dala ultimátum. Buď si do měsíce najde aspoň brigádu, nebo ho dál odmítá živit. Nevdala se přece proto, aby si doma vydržovala chlapa.

Živit mě musíš!

Petr ale nebyl hloupý a věděl, že podle zákona mají k sobě manželé vyživovací povinnost. A to taky Tereze oznámil. Chuděra zůstala jako zkoprnělá, tuhle skutečnost si neuvědomila. Jestli se nechce rozvést, nezbývá ji nic jiného než svého muže živit. A tak se Tereza trápí a neví, jak dál. Petr je skvělá hospodyňka, začal prát, nakupovat, žehlit, do hospody na pivo jde málokdy, velké nároky nemá. Tereze ale jako muž připadá čím dál tím méně přitažlivý.

Zdroj: žena-in.cz

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.