Řekl, že je to normální. Mě to však stále trápí | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Řekl, že je to normální. Mě to však stále trápí

Paní Michaela radí čtenářům s jejich sexuálními problémy...
Paní Michaela radí čtenářům s jejich sexuálními problémy... (Foto ara)

Paní Michaela radí čtenářům s jejich sexuálními problémy...

Dobrý den, přibližně jednou za dva měsíce mne trápí pálivý a svědivý výtok. Trvání v době kolem dvou týdnů. Když jsem byla na kontrole u lékaře, tak mi řekl že je to zcela normální. Beru, občas se tělo tak nějak "čistí" ale trápí mě ta častost. Není možné že by se tato reakce dala vysvětlit třeba požitím nějakého druhu potraviny? Vážně nevím, co s tím a je to velice nepříjemné. (Simona, 21)

Dobrý den, obtížný a bolestivý výtok zcela přirozený není, ačkoliv trápí mnoho žen. Pro léčbu je nutné, aby Vaše gynekoložka zjistila, jaký mikroorganismus je původcem výtoku a podle toho Vám předepsala v případě potřeby antibiotika (antimykotika).

Základem vyléčení mykózy je dostatečně dlouhá doba užívání léků, léčba obou (všech) sexuálních partnerů a pak preventivní opatření jakými jsou omezení sladkých jídel, nošení prodyšného nejlépe bavlněného spodního prádla, nepoužívání mýdel a saponátu, ale spíše přípravků pro intimní hygienu například s přídavkem čajovníku australského. 

 

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.