Působí rodina na chuť k sexu? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Působí rodina na chuť k sexu?

Paní Michaela ví o sexu vše!
Paní Michaela ví o sexu vše! (Foto ara)

Paní Michaela radí čtenářům s jejich sexuálními problémy...

Dobrý den, znám dvě mladé ženy ve věku 20 a 25 let. Ani jedna nemá zájem o muže ani o ženu, prostě jsou sexuálně chladné. Podvědomě je to trápí, ale nechtějí s tím nic udělat. Obě pocházejí z rozvrácených rodin. Té starší nepomohla ani roční docházka k psycholožce, kde mj. řešily i tento problém. Sexuální energie se v nich zablokuje, když cítí, že otec s matkou mají k sobě chladný vztah? Dost mě to zajímá. Já se svým 17-tiletým synem mluvím o sexu narovinu, já s manželem spolu hezky žijeme, tak že syn mně připadá sexuálně v pořádku podle jeho slov - holky se mu líbí, v 15 letech měl holku, ale zatím tehdy bez sexu, což jsem mu schvalovala. Teď čeká na tu pravou, ale holky se mu líbí hodně. Za odpověď předem děkuji (Jarmila, 42)

Dobrý den, jak sama píšete, sexuální výchova je u dětí a dospívajících velmi důležitá. Neméně důležitý je vlastní příklad rodičů (jak tomu je nejspíše u dívek, o kterých píšete). Někdy si děti následky z dětství nesou po část dalšího života a teprve postupně se komplexů z této doby zbavují. Chlapci mohou být v sexuálním dospívání oproti dívkám o něco "pozadu", rozhodně ale není nic špatného na tom, že Váš syn zatím neměl přítelkyni. Až přijde čas, syn si dívku najde. Přestože máte spolu velmi hezký vztah, mají občas děti před rodiči zábrany a o svých prvních láskách (a svém intimním životě) s nimi nemluví.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.