Přestřelka jako v kovbojce! Pistolník na Karlovarsku si nechal poslední kulku pro sebe... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 6. května 2024

Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav

Přestřelka jako v kovbojce! Pistolník na Karlovarsku si nechal poslední kulku pro sebe...

Než se vzdát, raději smrt, řekl si zloděj Zdeněk. (ilustrační foto)
Než se vzdát, raději smrt, řekl si zloděj Zdeněk. (ilustrační foto) (Aha! – Karel Kopáč)

I v socialistickém Československu došlo někdy k pistolnickým přestřelkám připomínajícím scény z Divokého západu.  V dubnu 1973 vytáhl zloděj Zdeněk S. (†31) zbraň na lesníka i hlídku VB. Nakonec zastřelil jen sám sebe.

Lesník Zdeněk V. (47) procházel 7. dubna 1973 svůj revír v katastru obce Andělská Hora na Karlovarsku. Všiml si, že jedna z chat v lesní osadě má otevřené dveře. Šel se proto podívat, co se stalo. V chatě nachytal zloděje Zdeňka S., který po něm bez varování vystřelil. Zraněný lesník padl na zem a Zdeněk S. utekl.



Příslušníci VB zahájili rozsáhlou akci, protože ozbrojený útočník nedaleko hranic se Západním Německem představoval nejen bezpečnostní, ale i politické riziko. Zdeněk S. však na emigraci nepomýšlel. Ukryl se v opuštěném železničním domku, kde ho však policisté záhy obklíčili. Zděnek S. po nich střílel, nepodařilo se mu ale nikoho zasáhnout. Poslední kulku si nechal pro sebe a v beznadějné situaci se zastřelil.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.