Lupič se zastřelil! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 30. dubna 2024

Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce

Lupič se zastřelil!

Zločinci i s lupem uprchli do lesa.
Zločinci i s lupem uprchli do lesa.  (Profimedia.cz, ara)

Dva lupiči vtrhli v červnu 1958 do domku v Blešnu na Královéhradecku. S lupem se ale nedostali daleko. V lese je obklíčili příslušníci Sboru národní bezpečnosti.

Drzá ozbrojená loupež, spáchaná 12. června 1958 dvojicí mladých mužů v domě číslo popisné 22, rozčeřila jinak poklidný život občanů v obci. Zločinci i s lupem uprchli do lesa. Muži zákona zjistili, že se ukrývají v lese zvaném Borky poblíž vesnice. Příslušníci SNB následně les hermeticky obklíčili.  Mezi muži zákona a lupiči se strhla přestřelka. Šance na útěk lupičů byly nulové a oba to brzy pochopili. Když zbraně na obou stranách utichly, v lese pak třeskl ojedinělý výstřel z kulovnice.

Byl osudný staršímu z lupičů, který spáchal sebevraždu, když se střelil do úst. Druhý z obklíčených se následně policistům vzdal. Ukázalo se, že v Blešně loupili bratři N., kteří se přepadáváním bezbranných občanů živili. Na Královéhradecko se vypravili až z Moravy! Mladší ze zločinců, Karel N. (23), už za sebou měl sedm let ve vězení. Lidový soud v Hradci Králové mu vyměřil dalších devět zamřížovaných roků. Jeho starší bratr si nad sebou v beznadějné situaci vyřkl ortel sám…

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.