Séfa lidovců prověřuje policie po celé zemi! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 8. května 2024

Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor

Séfa lidovců prověřuje policie po celé zemi!

Jiřího Čunka, předsedu KDU-ČSL, trápí desítky trestních oznámení.
Jiřího Čunka, předsedu KDU-ČSL, trápí desítky trestních oznámení. (Aha! – Kateřina Kalibánová)

PRAHA – Nový předseda KDU-ČSL Jiří Čunek (47) čelí momentálně více než dvěma desítkám trestních oznámení! Kromě těch, které se týkají vystěhování romských neplatičů ve Vsetíně, prověřují policisté ze tří dalších útvarů ještě tři další kauzy: podezření z korupce, údajné sexuální obtěžování své bývalé sekretářky Marcely Urbanové a podezření, že zneužil služební kartu pro čerpání pohonných hmot.

  • Vzal Čunek půlmilionový úplatek?
  • Obtěžoval sexuálně sekretářku?
  • Zneužil služební kartu na benzin?

Jiří Čunek všechna obvinění popírá. „S hrůzou jsem zjistil, že kdokoliv podá jakýkoliv anonym, policie je povinna se jím zabývat. A o to zřejmě někomu jde, aby na mě hodil špínu, abych byl prověřován,“ řekl včera Jiří Čunek deníku Aha!

1) Půlmilionový úplatek
Před čtyřmi roky měl údajně Čunek přijmout půlmilionový úplatek od jedné realitní kanceláře. Protikorupční policie se případem zabývá už měsíc. „Je to nesmysl, žádný úplatek jsem nepřijal!“ sdělil rozhořčeně deníku Aha! Čunek. „V dané věci nebudeme sdělovat žádné informace,“ řekla mluvčí protikorupčního útvaru policie Veronika Dumková.

2) Sexuální zvrhlosti
Bývalá letitá Čunkova sekretářka Marcela Urbanová ho obvinila ze sexuálního obtěžování. „Osahával mě a masturboval přede mnou,“ stojí v dopise, ve kterém ho viní i ze zastrašování. Dopis zveřejnil sám Čunek. Případem se zabývá olomoucká policie. Urbanová také žádala, aby jí neházel klacky pod nohy v jejím podnikání. V městských prostorách totiž provozuje kavárnu s galerií. Město se ale rozhodlo, že ve stejných prostorách umístí i bar s hernou. „Zmařili tím moje obchodní investice. Je to Čunkova odplata za to, že jsem mu nebyla po vůli,“ cituje Urbanovou server iDnes. „Vaše odporné ruce se mi vybavují dodnes. Vždy mi připadaly jako chapadla chobotnice. Čím více jsem se bránila, tím více jste vy používal svoji fyzickou sílu,“ napsala Čunkovi Urbanová. Čunek už na ni podal trestní oznámení pro šíření pomluv.

3) Služební karta na benzin
Policie v Přerově prověřuje trestní oznámení, že zneužíval služební kartu na pohonné hmoty, která patří vsetínské radnici. V oznámení stojí, že Jiří Čunek má auto na 55 litrů benzinu, většinou ale čerpal i víc než 60 litrů benzinu. „Musel jsem se dostavit na policii, kde mi hodinu četli různá poučení a práva. Pak jsem v doprovodu policisty jel na benzinovou čerpací stanici, kde jsem přímo před ním načerpal benzin. Opravdu se tam nevešlo 55, ale rovných 73 litrů,“ řekl deníku Aha! Jiří Čunek.

19.12.2006

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.