Ředitel Novy Petr Dvořák: Měsíčně bere 1,23 milionu korun! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 8. května 2024

Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor

Ředitel Novy Petr Dvořák: Měsíčně bere 1,23 milionu korun!

Petr Dvořák
Petr Dvořák (Aha! – Marek Pátek)

Generální ředitel Novy Petr Dvořák (45), kterému příští rok skončí v televizi smlouva, si se svými šéfy vyjednal její prodloužení! A to za astronomický plat! Ročně si podle ní až do roku 2013 totiž přijde na 580 000 eur, tedy 14,8 milionu korun. V přepočtu na měsíční výplatu to dělá asi milion dvě stě tisíc, k tomu bude mít ale nárok ještě na odměny ve výši 75 procent základního platu... A jako bonus za podpis si Dvořák rovnou připsal přes tři miliony!

Nový Dvořákův vysoký plat se navíc v průběhu několika příštích let bude stále zvyšovat. Jak uvádí deník MF Dnes, stávající smlouva končí Dvořákovi v polovině příštího roku, jenže Adrian Sarbu, nejvyšší šéf CME, která televizi Novu vlastní, stojí o Dvořáka natolik, že mu od ledna 2012 nabídl nárůst základního platu. Ze současných 11,8 milionu korun si tak ředitel nejsledovanější televize polepší o další tři právě na oněch téměř patnáct »melounků«.

A zatímco Dvořákovi se na účet hrnou horentní sumy, zaměstnanci, kteří ještě nebyli vyhozeni z Novy, si musejí utáhnout opasky. Dvořák jim totiž kvůli krizi omezil veškeré zaměstnanecké výhody. Nejdříve jim úplně zrušil stravenky, pak omezil jejich dovolenou a o navýšení platu nemůže být ani řeč. Škrty na Nově se tak vyhnuly jen tomu nejvyššímu.

V Nově končí dva šéfové
Televizi Nova teď navíc opouštějí dva důležití muži – jednatel a výkonný ředitel Milan Cimirot, ale i personální ředitel Jan Doleček, který paradoxně v uplynulých měsících z Novy řadu lidí sám propustil. „Jan Doleček odchází k poslednímu květnovému dni na vlastní žádost z TV Nova, působit bude nyní ve zcela odlišném odvětví,“ potvrzuje mluvčí Novy Michaela Fričová. To Milan Cimirot by měl po pěti letech zaměstnanecký poměr s Novou ukončit k poslednímu červnu, proslýchá se, že mu nebyl po chuti velký vliv Rumunů na chod televize.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.