Tři roky po smrti Bartošové (†48): Zpověď maminky Svatavy! Můj život po Ivetce... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Tři roky po smrti Bartošové (†48): Zpověď maminky Svatavy! Můj život po Ivetce...

Maminka Svatava: Už se na Ivetu můžu podívat.
Maminka Svatava: Už se na Ivetu můžu podívat. (Foto Aha! – Slávka Červená, ara)

Čas kruté rány osudu alespoň trochu zhojil, přesto je téma smrti Ivety Bartošové (†48) pro její maminku Svatavu (78) stále velmi bolavé. Ale nyní se alespoň dokáže na dceru podívat v televizi a poslechnout si její cedéčko. Dříve to nedokázala.

„Jsou to už tři roky, co Iveta odešla, a já mám stále někde uvnitř v mysli, že jen někde je a že za mnou zase přijde...“ svěřila deníku Aha! paní Svatava. „Samozřejmě vím, že je pryč, takže mohu jen vzpomínat a zapálit svíčku na její památku. Jsem její máma a v srdci mi navždy zůstane. Všechno to, co dokázala. A nebylo toho málo...“ míní zpěvaččina maminka.

Vždy to obrečí
Na dceru myslí každý den. Její fotografii má v pokoji na stole. Občas zajde na hřbitov. S kytkou tulipánů a rozžít všechny svíce na hrob šla už před smutným výročím. „Mám to daleko. Pěšky téměř hodinu. Je smutné a tak trochu zvláštní, že Ivetku tu nemáme. Jen její fotografii,“ pokračovala paní Svatava se slzami v očích.
Doma si již ale dokáže pustit Ivetino CD nebo DVD. „Dříve to nešlo. Bylo to moc bolestivé a rozrušilo mě to. Nyní to vždycky obrečím, ale už to dokážu. Jen to nesmí být večer před spaním,“ podotkla. Pochlubila se, že si na internetu našla Ivetu, když vystupovala s Jožkou Černým (75) a Leonou Machálkovou (49).

Poslední slova
„Pláču, ale když ji vidím, potěší mě. Pořád přemítám, co jí dalo k tak šílenému činu impulz. Pravda je, že byla dost náladová. Ale opravdu nevím... Zvlášť když jsme spolu ještě den předtím telefonovaly. Pořád mám v paměti její poslední slova: Maminko, měj se moc hezky a dej na sebe pozor!“ dodala paní Svatava, které dělá radost syn Lumír (53) a dcera – Ivetino dvojče Ivana (51).
„Jsem ráda, že do Česka za mnou jezdí i Ivana ze Švýcarska, pár dnů se mnou strávila na Velikonoce,“ dodala. Syn bydlí ve Frenštátu pod Radhoštěm nedaleko od ní.

Radost jí dělá vnuk Artur
„Jediné, co mi po Ivetě zbylo, je vnuk Arťa. Mám radost, že se mu daří ve škole a že se taky našel v muzicírování. Občas si zavoláme. Vždycky se těším na prázdniny. To se u mě vždy na pár dnů objeví a moc mě potěší,“ řekla paní Svatava.

Vdovec Rychtář: Rodina nefungovala
Vdovec Josef Rychtář, který má dnes 59. narozeniny, vysvětluje, proč část ostatků nevydal rodině. „Rodina nefungovala a Ivetka tam nechtěla jezdit,“ tvrdí Rychtář, který na manželku stále myslí. „Odešlo mi sluníčko ze života. Ona měla kouzlo osobnosti, co mi chybí,“ dodává vdovec.

Na video s Ivetou se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
kristinn
30. 4. 2017 • 01:08

-bello-
30. 4. 2017 • 00:21

Matka, která prožila něco tak strašnýho by bulvár poslala do háje Nechápu , jak mohl Artur , máma Ivety , její ségra a brácha nepřijít na pohřeb.Při takové tragédii byl Rychta nicotný problém, dohodnout se měli.Fakt vtipný je, že mu nemohli přijít na jméno , ale v rakvi ji tam s ním klidně nechali samotnou i ty poslední vteřiny tady . Její kolegové ze šoubýzu pohřeb bojkotovali kolegiálně taky , ale ti nejspíš nepobrali, že pohřeb Ivety byl eticky a společensky něco jinýho, než jejich houfná a častá srocení na Staromáku, kde bojkotují rádi a úplně všechno . Iveta byla alkoholička a tohle " umělci " moc dobře znají. A věděli taky, že Rychta vyženil trosku a víc pro ni dělat ,když ona nechtěla nemohl ! A najednou za všechno může Rychta. A ten byl jediný, který od ní nestihnul utéct.To, že je to magor, o tom žádná, protože jen magor si vezme alkoholika! Ivety je mi líto a i její mámy.

kristinn
29. 4. 2017 • 18:45

nazca, sem-tam bulvár prebehnem, ale toto, čo píšeš, som nečítala...Mám za to, že mama nebola veľmi v styku s dcérou, zato pri otcovi, ktorý zomieral, bola Iveta dlho...

kristinn
29. 4. 2017 • 16:57

nechápem celú ich rodinu, ani Artura! Jednoznačne na pohreb mali ísť! Nešlo o Rychtářa, bola to posledná pocta Ivete! Nepozerám napravo, naľavo, som tam ja a moje dieťa, ja a moja mama! Možno keby sa bola mohla Iveta oprieť o svoju rodinu, keby ju boli podržali, že to mohlo dopadnúť inak. Nemôžem si pomôcť, ale nech p. Svatava položí zopár otázok svojmu svedomiu o vzťahu voči Ivete a pravdivo si na ne odpovie. Myslím, že aj jej manžel sa pokúsil o sebevraždu. A podľa toho, čo som čítala, mala Iveta oveľa lepší vzťah s otcom. Viem, že jej bolo ťažko, ak čítala, alebo vedela o Ivetiných excesoch, rada by som však vedela, koľkokrát jej bola na pomoci, keď zostala sama s Arturom, keď sa trápila s domom, atď...Sú matky, ktoré žiarlia na úspechy dcér a -nemôžem si pomôcť, táto pani mi takou javí...Viem, že každý máme svoj život, ale mamy obyčajne chránia svoje deti aj v dospelosti. Iveta bola baran, išla za svojím cieľom, veľa dokázala, to sa nedá uprieť. Ale po citovej stránke strádala a to bolo jej celé nešťastie. Bez ozajstnej lásky mnohí nedokážeme žiť...

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.