Reality show Bailando: Jde o víc než o peníze! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 9. května 2024

Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena

Reality show Bailando: Jde o víc než o peníze!

Daniel Šnajdr a Adéla Gondíková
Daniel Šnajdr a Adéla Gondíková (: archiv TV Nova, archiv)

Dovolená u moře, nové auto, plazmová televize? Ne, tady jde mnohem o víc! V nové reality show Bailando – tančím pro tebe, kterou už tento pátek, 20. dubna ve 20 hodin, začíná vysílat TV Nova, se utká osm soutěžících, kteří chtějí pomoci někomu blízkému. A v páru se známou osobností se musejí doslova protančit ke splnění svého snu.

● Proč se soutěžící přihlásili?
● Pro koho chtějí vytančit pomoc?
● Komu by pomohli jejich taneční partneři?

Ačkoli Nova informace o soutěži bedlivě tají, Nedělnímu Aha! se podařilo zjistit několik podrobností. Jak budou vypadat jednotlivé večery? Kdo zasedne v porotě? Co od show očekávají soutěžící celebrity a komu by samy chtěly pomoci?

V soutěži se budou po sedm týdnů utkávat taneční páry ve společenských, latinskoamerických, ale i moderních tancích. Jako první je na pořadu waltz a jive. Jejich výkony bude hodnotit porota, která po každém tanečním večeru určí dva nejslabší páry. Hodnotí se ve stupnici od 1do 10, ale hlas jednoho porotce zůstane vždy tajný! Vědět o něm budou jen diváci. Dva nejslabší páry se pak ve druhém kole utkají v tzv. duelu. To, který z nich v soutěži zůstane, nakonec určí diváci svým hlasováním. Celý týden budou mít na to, aby posílali hlasy těm, kteří se jim nejvíce líbili. V každém dalším kole odchází jeden pár. Ve fi nále pak zůstávají tři páry soutěžících.

V prvním díle se diváci mohou těšit na medailonky jednotlivých soutěžících. V nich se objeví i osudy lidí, kterým se jednotlivé taneční páry rozhodly pomoci. Moderátorského žezla se ujmou zkušený Dalibor Gondík (36) a půvabná tanečnice a herečka Kristina Kloubková (31). A jako třešnička na dortu se na konci pořadu objeví titulní píseň, která bude televizní diváky provázet celý »taneční« měsíc.

Daniel Šnajdr (29) a Adéla Gondíková (32)
Daniel poznal před několika lety handicapovanou sportovkyni Lenku, stali se přáteli. Teď se dozvěděl, že Lenka může ochrnout i na horní končetiny, a on chce její osud zvrátit.

Adéla Gondíková: „Když pominu různé charitativní akce, které svou účastí podporuji, posílám každý rok peníze Kapce naděje. Tím snad taky trochu pomáhám. Teď se snažím pomoci Danielovi, i když mě trápí puchýře, které se mi tvoří stále nové a nové. Naštěstí je to i úžasná zábava.“

Jaroslav Molnár (33) a Iva Kubelková (29)
Jarda slouží u Městské policie a rád pomáhá lidem. Do soutěže se přihlásil, aby pomohl čtrnáctileté Ivě, které 16. srpna 2006 jediná vteřina změnila život.

Iva Kubelková: „Jarda je nejhodnější policajt, kterého znám. Proto se při trénincích tolik snažím, i když jsou tak náročné. Přirovnala bych je k porodu. Je to hrozné a člověk v tu chvíli neví, co ho čeká dál.“

Petr Pik (22) a Lucie Borhyová (28)
Petr tančí pro svého synovce Dana, kterému je pouhých 21 měsíců. Když vyhraje, změní se ale život hlavně Petrově sestře a do rodiny přibude vytoužené miminko.

Lucie Borhyová: „Mám teď minimum času, abych stihla moderování Televizních novin a tancování, musela jsem odřeknout hodně pracovních nabídek. Ale nevadí mi to. Třeba někomu pomůžu, to je důležitější.“

Jana Gonsiorová (29) a Tomáš Krejčíř (34)
Janě je v Praze, kde poctivě trénuje, smutno. Doma na ni totiž čeká tříletá dcera Adélka, která je naprosto odkázaná na její pomoc. Alena je ale odhodlaná bojovat, aby svému jedinému dítěti pomohla.

Tomáš Krejčíř: „Já se snažím pomáhat, jak to jde. V současné době nemám zaplať pánbůh nikoho, komu bych nedokázal pomoci dostupnými prostředky. Teď jdu do Bailanda, abych pomohl Janě, kterou obdivuji, jak se umí prát s nepřízní osudu.“

Ladislava Dolhá (19) a Jiří Mádl (20)
Ladislava má dvojče Jitku, se kterou vždy dělaly všechno společně. Myslela si, že je nemůže nic rozdělit. Teď má Jitka velké problémy, a tak Laďka neváhala a přihlásila se do soutěže.

Jiří Mádl: „Na soutěž se moc těším a věřím, že máme šanci vyhrát. Když jsem viděl Václava Vydru ve StarDance, kde skončil druhý, může se stát cokoli.“

Zdeněk Fiala (26) a Jana Paulová (51)
Zdeněk by rád zachránil 150 dětí v Domě dětí a mládeže. Pokud se dům zavře, děti skončí na ulici. A Zdeněk dobře ví, co to znamená…

Jana Paulová: „Už dlouho podporuji jeden ashram (klášter, ve kterém mniši praktikují jógu) v Indii a rádi bychom tam ještě z několika lidmi vybudovali školu. Myslím, že člověk bez pomoci ostatních ani žít nemůže. Často stačí i vědomí, že je někdo ochoten vám pomoci. A proto překonávám své tělo, které už asi nepočítalo, že bude něčemu takovému vystaveno.“

Lada Kománková (34) a Richard Tesařík (61)
Lada má v životě štěstí má hodného manžela a dvě zdravé děti. Její pomoc ale potřebuje sedmiletá Karolínka, kamarádka jejích dětí.

Richard Tesařík: „Každý z nás by měl pomáhat s naprostou samozřejmostí, já se o to alespoň snažím. Pomoc má být nezištná, a proto si podrobnosti nechám pro sebe. Pokud jde o Bailando, jsem rád, že tančím právě s Ladou. Je šikovná a při trénincích, které jsou nesmírně náročné, »nemektá«.

Lenka Sekaninová (24) a Zdeněk Podhůrský (47)
Lenku a její dvě sestry vychovávala maminka dlouho sama. I když byly bez finančních prostředků, její tři dcery nikdy nestrádaly. Teď by to Lenka mamince ráda vrátila...

Zdeněk Podhůrský: „Lenka je úžasně nadaná a tančit skutečně umí. Především se snažím, abych jí to nezkazil. Lenka by přišla o svou šanci.“

Kdo zasedne v porotě:

  • Jozef Bednárik (60) režisér a choreograf
    Přísný režisér by se mohl stát hlavním katem poroty. Kvalitu provedení tance může dobře hodnotit díky zkušenostem z divadla. České publikum ho zná jako režiséra muzikálů Dracula, Johanka z Arku či nejnověji Angelika.
  • Jan Bursa (27) choreograf a tanečník
    Tančí od svých pěti let, řadu let spolupracuje s Jiřím Kornem, pro kterého připravuje choreografii, a s taneční skupinou UNO. Zkušenosti nasbíral také v zahraničí – pracoval v New Yorku, kde poznal jednoho ze svých učitelů, stepaře Saviona Glovera.
  • Petra Kostovčíková (29) tanečnice a trenérka
    Mistryně republiky a semifinalistka na mistrovství světa a Evropy v latinskoamerických tancích. Na vlastní kůži si vyzkoušela tanec před kamerami, když byla taneční partnerkou Václava Vydry v konkurenční soutěži StarDance.
  • Josef Prouza, choreograf
    Absolvent konzervatoře Společenského tance. Jako choreograf pracoval mimo jiné na hře Ptákoviny podle Aristofana v Národním divadle nebo na divácky hodně úspěšných filmech Šakalí léta a Pelíšky.
Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.