Výr lovil bažanta a spadl do septiku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Výr lovil bažanta a spadl do septiku!

Výr při lovu spadl do septiku a začal se topit.
Výr při lovu spadl do septiku a začal se topit. (pro Aha! – Martin Čížický)

TACHOV – To byl tedy výlov! Výr (5) se při shánění potravy vrhl střemhlav za bažantem a zapadl při tom do septiku, odkud se už nemohl dostat ven! Záchranář Karel Bobál ho doslova na poslední chvíli vylovil ze zapáchající nádrže, a zachránil mu tak život.

Výr je nyní v záchranné stanici v Tachově a zotavuje se. „Štěstí bylo, že si manželé Liščákovi všimli, že dravec v septiku uvízl, a včas mi zavolali. S pomocí pana Liščáka, který je myslivec, jsme výra vytáhli podběrákem ven. Po několikahodinovém pobytu ve vodě byl velmi prochladlý a unavený,“ řekl Aha! Karel Bobál. Vyčerpaný dravec pak putoval do záchranné sanice.

Po několika dnech se začíná výr, kterému začali ve stanici říkat Bubák, zotavovat a seznamuje se s ostatními zvířecími obyvateli. Zatím si ale ještě ve voliéře pár dnů pobude. Aby zesílil, krmí ho drůbežím masem a nepohrdne ani potkanem. ,,Až Bubák nabere sílu a bude znovu schopný sám lovit, vypustíme ho do zpátky do volné přírody v lesích u Toužimi,“ řekl Bobál.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.