Chodí mezi námi! Ukájí se objímáním stromů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Chodí mezi námi! Ukájí se objímáním stromů!

Dendrofil! Takto se chová člověk, který se ukájí s pomocí stromu.
Dendrofil! Takto se chová člověk, který se ukájí s pomocí stromu. (Aha!: Kateřina KALIBÁNOVÁ)

PRAHA – Lidská sexualita je plná úchylek, o kterých nemáme ani představu. Víte například, co to znamená být erotografomanem, nebo kdo je to frotér? Věděli jste, že se někdo ukájí objímáním stromů? Nevěděli?

Nejbláznivější sexuální úchylky

Nevadí, deník Aha! pro vás společně se sexuologem Petrem Weissem popsal ty nejzajímavější úchylky, které se vyskytují i u některých z nás…

Frotérismus
Jedinec se ukájí třením se o cizí ženy. Orgasmu dosahuje hlavně ve frontách a tlačenicích. „Je to velice rozšířená úchylka. Tito lidé odbornou pomoc nevyhledávají, a pokud jsou odhaleni, bývají obviněni z omezování osobní svobody. Potkal jsem jich za svůj život několik desítek,“ řekl o zřejmě nejrozšířenější deviaci v Praze sexuolog Petr Weiss.

Autopedofilie
Dotyčná osoba chce, aby s ní bylo nakládáno jako s malým dítětem. Například chce přebalit či nakojit z partnerčina prsu. „Je to vzácná deviace, setkal jsem se jen s jedním takovým případem. V podstatě je to neškodná úchylka, pro pacienta je nejlepší, když si najde partnerku, která mu bude splňovat jeho přání, například ho nakojí nebo ho přebalí jako malé dítě,“ řekl Weiss.

Hirsutofilie
Jedinci jsou vzrušeni velmi chlupatými partnery. „Tato úchylka je zcela neškodná, těchto lidí je mnoho,“ říká Weiss.

Afyxofilie
Člověk se sexuálně uspokojuje vlastním přiškrcováním při masturbaci. „Je to velmi výjimečná deviace a s jejími provozovateli se často setkáváme až po jejich smrti. Při přidušování dochází k odkrvování mozku a prožití silnějšího orgasmu. Je známé, že i někteří oběšenci před oběšením dosáhli vyvrcholení,“ vysvětluje Petr Weiss. Podle statistik na tuto praktiku ročně zemře na světě až 500 lidí.

Dendrofilie
Člověk je při ní fixován na stromy. V reálu to vypadá tak, že se ukájí s pomocí stromu. Třeba s topolem. „Jde o druh fetišismu, tedy úchylky, při které se člověk vzrušuje pomocí určitého předmětu či objektu. S touto deviací jsem se osobně nesetkal, je to velice ojedinělá úchylka,“ osvětluje Weiss.

Statuofilie
Pro tyto jedince jsou objekty sexuálního uspokojení sochy. „Je to další druh fetišistické lásky, tentokrát na neživé objekty, konkrétně sochy. Při této úchylce se člověk ukájí při kontaktu se sochou,“ říká o »milovnících umění« sexuolog.

Symforofilie
Člověk s touto úchylkou je vzrušený či se ukájí při pohledu na automobilové nehody. „S touto deviací jsem se v praxi nesetkal, důvod je jednoduchý, lidé trpící touto úchylkou se nepokoušejí vyhledávat pomoc,“ tvrdí expert.

Erotografomanie
Psaní dopisů obscénního obsahu ženám. „Deviant se ukájí představou, ve které si žena čte jeho dopis,“ říká Weiss.

Naratofilie
Při ní se lidé vzrušují vyprávěním sprostých povídek či používáním neslušných slov. „Takových lidí je dost, ale počet nikdo neví, jelikož nevyhledávají pomoc. Je to taková libůstka, aby jim například jejich manželka vyprávěla, jaké to bylo s jejich bývalými partnery,“ popisuje úchylku odborník na sex.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.