A ještě recept navíc - Ananas zapečený v medu
Ananas pomáhá při trávení, zrychluje metabolismus, a dokonce prý usnadňuje hubnutí. Dnes si můžete kromě Emanuelova receptu zkusit připravit i ananas zapečený v medu. Je to vynikající teplý dezert, který se hodí podávat po těžkém jídle. Do 20 minut ho máte hotový.
..
Potřebujete
-
1 celý ananas (nebo plechovku konzervovaného)
-
2 lžičky medu
-
1 limetku
-
skořici
-
hořkou čokoládu
Ananas okrájíme a nakrájíme na kolečka. V misce smícháme šťávu z limetky s medem. Kolečka ananasu dáme do zapékací misky, posypeme skořicí a polijeme šťávou s medem. Pečeme, dokud ananas nezměkne a nerozvoní se (cca 15 minut). Podáváme s nasekanými kousky hořké čokolády servírovanými zvlášť.