Vepřové maso se zeleninou
Na nudličky nakrájejte maso, mrkev, kedlubnu, na plátky fenykl, zázvor, česnek, na kostičky papriku. Smíchejte víno se studeným zeleninovým vývarem, cukrem, solí, pepřem (chilli) a škrobovou moučkou. V pánvi rozpalte olej, vsypte maso, zázvor, česnek a opečte. Přidejte nakrájenou zeleninu, klíčky a ještě krátce opékejte, pak zalijte připraveným vývarem a krátce povařte, podle chuti osolte. Podávejte s dušenou rýží nebo nudlemi.
POTŘEBUJETE:
■ 300 g vepřového libového masa
■ 2 mrkve
■ 1 kedlubnu
■ 1 fenykl
■ 3 cm čerstvého zázvoru
■ 4 stroužky česneku
■ 1 barevnou papriku
■ 50 g sójových klíčků
■ 3 lžíce rýžového vína (nebo dezertního)
■ 200 ml zeleninového vývaru
■ 1 lžičku hnědého cukru
■ 1 lžičku škrobové moučky
■ 2 lžíce oleje
■ sůl
■ pepř
Text a foto: Blanka a Jiří Poláčkovi