Vepřové maso se zeleninou | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 9. května 2024

Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena

Vepřové maso se zeleninou

Na nudličky nakrájejte maso, mrkev, kedlubnu, na plátky fenykl, zázvor, česnek, na kostičky papriku. Smíchejte víno se studeným zeleninovým vývarem, cukrem, solí, pepřem (chilli) a škrobovou moučkou. V pánvi rozpalte olej, vsypte maso, zázvor, česnek a opečte. Přidejte nakrájenou zeleninu, klíčky a ještě krátce opékejte, pak zalijte připraveným vývarem a krátce povařte, podle chuti osolte. Podávejte s dušenou rýží nebo nudlemi.

POTŘEBUJETE:

■ 300 g vepřového libového masa
■ 2 mrkve
■ 1 kedlubnu
■ 1 fenykl
■ 3 cm čerstvého zázvoru
■ 4 stroužky česneku
■ 1 barevnou papriku
■ 50 g sójových klíčků
■ 3 lžíce rýžového vína (nebo dezertního)
■ 200 ml zeleninového vývaru
■ 1 lžičku hnědého cukru
■ 1 lžičku škrobové moučky
■ 2 lžíce oleje
■ sůl
■ pepř

Text a foto: Blanka a Jiří Poláčkovi

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.