Logo magazínu

Jak se dostat špekáčku na »špek«? Návod na správné opékání buřtů, sýru, chleba!

3 / 11
Prohlédnout znovu

Jak se dostat špekáčku na »špek«? Návod na správné opékání buřtů, sýru, chleba!

Chceto pořádné plameny! Abyste měli hodně žhavých uhlíků, nebojte se rozdělat velký oheň. Nejlepší je ze dřeva listnatého stromu. | Aha! – Petr Novotný
Špekáček je samozřejmě potřeba nařezat, aby se dobře propekl. Když popustíte uzdu fantazii, nožem můžete vyřezat různé tvary typu »ježečka«, které ocení hlavně děti. | Aha! – Petr Novotný
Nechcete zůstat jen u »obyčejného« opékání špekáčků a rádi byste si tábornické menu zpestřili? Neměl by vám na stole chybět sýr a chleba. Na opékání je nejlepší nízkotučný eidam vcelku, z něj nařežte kostičky o hraně 3 cm. Jestliže vám napraskne, místo na bodec ho dejte radši do pusy. | Aha! – Petr Novotný
Chleba ukrojte tlustý, abyste ho mohli nabodnout naplocho, tak se totiž nejlépe opeče. | Aha! – Petr Novotný
Chleba ukrojte tlustý, abyste ho mohli nabodnout naplocho, tak se totiž nejlépe opeče. | Aha! – Petr Novotný
TAKHLE NE! Máte zažité, že špekáčky se opékají nad plameny? To je ale špatně! Teplota je nad nimi nižší než u uhlíků. Kromě toho vzduch nad plameny obsahuje rakovinotvorné škodliviny. Špekáčky se tak sice rychleji »opálí«, ale jen zvenku, uvnitř zůstávají syrové. | Aha! – Petr Novotný
TAKHLE ANO! Jak docílit toho, že špekáčky budou obzvlášť propečené? Správně se mají opékat těsně nad žhavými uhlíky mimo dosah plamenů. To samé platí i pro sýr a chleba. Rozhodně opékání špekáčku neuspěchejte, nad uhlíky ho nechte alespoň deset minut. Když se špekáček opéká, šťáva, která se z něj vylučuje, kape na uhlíky, z nichž vyšlehávají plamínky. Nezoufejte, stačí když špekáček mimo ohniště oklepete a opět ho pozvolna opékáte. | Aha! – Petr Novotný
Chleba vždy opékejte stejně jako špekáčky, nejlépe nad uhlíky a pěkně naplocho. A nezapomeňte každou chvilku otočit, ať je táboráková topinka opečená rovnoměrně. | Aha! – Petr Novotný
Chleba vždy opékejte stejně jako špekáčky, nejlépe nad uhlíky a pěkně naplocho. A nezapomeňte každou chvilku otočit, ať je táboráková topinka opečená rovnoměrně. | Aha! – Petr Novotný
Nádherné ohňové menu. | Aha! – Petr Novotný
Malý Ondrášek (3) se teprve správné opékání špekáčků musí naučit, už teď je ale jako správný gurmán miluje. | Aha! – Petr Novotný

TRAGÉDIE V TÁBOŘE! Adama (†8) našli mrtvého

Seriál Jedna rodina: Tajemství poslední klapky!

Ochotská ve stopách Pamely: Bez líčidel i cenzury!

Hvězdy Sexu ve městě uvedly pokračování: Pořád rajcovní!

Mišík a jeho Natálka: Místo svatby rozchod

Setkání Honzy Bendiga s rodinou z Výměny manželek: Zůstal v šoku