Musím rychle, než přiběhnou další.
|
Foto Zoo Praha
Orangutani jsou při konzumaci dýní vynalézavější než ostatní. Například s ní praští, pak ji nakousnou a nakonec rozlomí. Inu, drsňáci...
|
Foto Zoo Praha
Pro lachtana byla dýně zábavným způsobem servírování. Ochutnat ji ho, narozdíl od vyder, ani nenapadalo. Možná si s ní zažonglovat.
|
Foto Zoo Praha
Rozkousat celou dýni by i pro slona bylo velké sousto. Má ale svou osvědčenou metodu, jak ji s elegancí gurmána sníst. Dýni rozšlápne a malé kousky si podá do tlamy chobotem. Znáte to, slon v porcelánu.
|
Foto Zoo Praha
I vydry, hbité šelmičky, které se v přírodě živí hlavně rybami a k dýním se nedostanou, si s nimi poradily. Nejprve si s míčem pohrály a nakonec k překvapení všech s nadšením zvědavě ochutnaly.
|
Foto Zoo Praha
Samec želvy sloní se dokáže pro dobrotu natáhnout až do téměř dvoumetrové výšky. I když jeho bezzubé čelisti jsou natolik ostré, že jimi dokáže překousnout i kost, oblou dýni musí dostat nakrájenou na kousky.
|
Foto Zoo Praha
Nejchutnější je pro želvy dužnina se semeny. Když dosáhne svého dokáže opět dlouhý krk a hlavu zatáhnout a esovitě složit v krunýři.
|
Foto Zoo Praha