Bílý cukr Klasika. Bílý – řepný – cukr je při výrobě zbaven látek, které by narušovaly jeho dokonalou bělost.
|
Foto Shutterstock.com
Bílý cukr Klasika. Bílý – řepný – cukr je při výrobě zbaven látek, které by narušovaly jeho dokonalou bělost.
|
Foto Shutterstock.com
Hnědý řepný cukr Lidé si ho pletou s třtinovým. Bývá levnější. Vyrábí se z řepy a není tak dokonale vyčištěný, jako bílý. Zůstávají v něm cenné minerální látky a vitaminy.
|
Foto Shutterstock.com
Třtinový cukr Má různé barevné odstíny, od světlých až po ty nejtmavší. Výrazná je karamelová chuť. Třtina se pěstuje například na Kubě, v Brazílii, Indii a Austrálii.
|
Foto Shutterstock.com
Rapadura Tento tmavě hnědý prášek se vyrábí také z cukrové třtiny. Není vůbec čištěný, jedná se o sušenou třetinovou šťávu. Rapadura je plná kvalitních minerálních látek a vitaminů.
|
Foto Shutterstock.com
Xylitol Získává například z březové kůry. Vypadá jako běžný krystalový cukr, má však o 40 % méně kalorií. Likviduje škodlivé ústní bakterie – jde tak o jediné sladidlo, které chrání zuby.
|
Foto Shutterstock.com
Palmový cukr Sušená míza z palmy má méně kalorií než cukr, příjemnou karamelovou chuť a vysoký obsah palmové melasy.
|
Foto Shutterstock.com
Stévie Nebo-li sladká tráva. Je mnohem sladší než řepný cukr. Má překvapivě nulovou energetickou hodnotu. Můžete si ji koupit i ve formě extraktu anebo tabletek.
|
Foto Shutterstock.com