Logo magazínu

Výstava »Krmě – jídlo – žrádlo« aneb Tak baštili naši předci: Maso i žaludy!

4 / 6
Prohlédnout znovu

Výstava »Krmě – jídlo – žrádlo« aneb Tak baštili naši předci: Maso i žaludy!

Forma na čokoládu - Kakao a čokoláda byly v 19. století velmi žádanou pochoutkou. První továrnu na čokoládu si u nás otevřel v roce 1833 Jan František Duda v Praze. | Aha! – Martin Přibyl
Hody na stříbře - Jídelní servis pro čtyři osoby z 1. poloviny 19. století. Aristokracie hodovala na stříbře, každý měl svou vlastní slánku a na stole nechyběl zvonek pro přivolání služebné. Servis šlechty měl i 800 dílů. Až později se stříbrné talíře začaly nahrazovat porcelánem, který se lépe umýval a čistil. | Aha! – Martin Přibyl
Dobová reklama - Prodejci se snažili nalákat zákazníky na luxusní zboží, jako bylo šampaňské, pomerančový likér, konzervované rybičky nebo exotické ovoce. | Aha! – Martin Přibyl
Slavná konvice a servis - Konvici na čaj vlastnila slavná česká kuchařka Magdalena Dobromila Rettigová. Později konvici používal také známý český spisovatel Alois Jirásek. | Aha! – Martin Přibyl
Vyhlášené kuchařce Rettigové patřil bílomodrý porcelán. | Aha! – Martin Přibyl
Boží milosti | Aha! – Martin Přibyl

Konec v Kalendáriu! 15 litrů vody na plicích, Burešovou svírá strach

Dlouhý v zajetí litrů vína a nikotinu: Přiznal poruchu

Fatální pochybení Soukupa! ZÁKAZ STYKU S DCEROU?

Nešťastný Kristian Kodet: Milionová investice k pláči!

Lebkouni útočí! Kdo na léto shodil vlasy?

Mrazivý vzkaz Patrasové: Bože, vezmi mě k ní