Nečekaná úroda.
|
Foto pro Aha! – Marcela Durasová, Věra Knedlhansová, Pavel Miškovský, nahouby.cz
Praváci se vešli do jednoho koše.
|
Foto Aha! – Petr Novotný, Bohumila Lapčíková, Jan Čada
Očistit je dalo pořádnou práci
|
Foto Aha! – Petr Novotný, Bohumila Lapčíková, Jan Čada
500 hřibů z Plzeňska
|
pro Aha! – Marcela Durasová, Petr Podroužek, David Bina
Dvě stovky suchohřibů, praváků, křemenáčů a klouzků »ulovil« Miroslav Fládr jen tak při přechodu středočeských Brd.
|
Foto Aha! – Petr Novotný, Bohumila Lapčíková, Jan Čada
Houbařský král chřibských lesů na Zlínsku Karel Kellner (62, vlevo) se do lesa vydal s kamarády.
|
Foto Aha! – Petr Novotný, Bohumila Lapčíková, Jan Čada
Houby z Trutnovska - V okolí Křenova na Trutnovsku mají houbaři v košíku nejčastěji hřiby smrkové. Jsou veliké a zdravé. Ty velké se hodí na omáčku či do polévky, malinké hříbečky na naložení do octa.
|
Profimedia.cz, ara
Kotrče na Vysočině - V okolí Vlašimi na Vysočině jde najít pestrá směs hub. Koše se zaplňují hřiby, klouzky, křemenáči či masáky. Vzácností je kotrč, ze kterého se dá uvařit výborná falešná dršťková polévka.
|
Profimedia.cz, ara
Ukázkový pravák.
|
Foto pro Aha! – Marcela Durasová, Věra Knedlhansová, Pavel Miškovský, nahouby.cz