Logo magazínu

Malinovce je už 99 let! A jak se vlastně vyrábí?

7 / 18
Prohlédnout znovu

Malinovce je už 99 let! A jak se vlastně vyrábí?

Tady to všechno začíná, láhve v přepravkách putují po pásu až k obsluze, která je přendá na jiný pás, který vede do myčky. | Aha! – Alexandr Malachovský
Před vstupem do myčky jsou láhve vlhčeny. | Aha! – Alexandr Malachovský
Myčka je velká jako pokoj v bytě. Umytí jedné láhve trvá asi 40 minut. Ve spodní části je louh, který odstraní staré etikety, a lahvičky vyjedou úplně čisté a vysušené. | Aha! – Alexandr Malachovský
Kontrolu zajišťuje speciální laserové zařízení, které vyřadí lahvičku, ve které se cokoliv nachází. Byť to je jen kapka vody. | Aha! – Alexandr Malachovský
Kontrolu zajišťuje speciální laserové zařízení, které vyřadí lahvičku, ve které se cokoliv nachází. Byť to je jen kapka vody. | Aha! – Alexandr Malachovský
Sirupárna je vlastně taková kuchyň. V obrovských tancích se míchá cukr a různé báze podle tradičních receptur v přesně určeném pořadí a poměru. Tento sirup se pak míchá s vodou a oxidem uhličitým a vstřikuje se do lahví. | Aha! – Alexandr Malachovský
Sirupárna je vlastně taková kuchyň. V obrovských tancích se míchá cukr a různé báze podle tradičních receptur v přesně určeném pořadí a poměru. Tento sirup se pak míchá s vodou a oxidem uhličitým a vstřikuje se do lahví. | Aha! – Alexandr Malachovský
Samotné plnění probíhá rychlostí 200 lahviček za minutu. Ihned po naplnění jsou lahvičky zazátkovány. | Aha! – Alexandr Malachovský
Naplněné a zazátkované lahvičky putují na polepení etiketami. Ty jsou metalické, protože lépe odolávají rosení a nesloupávají se. | Aha! – Alexandr Malachovský
Hotové lahvičky míří do skladu a do dvou dnů jsou expedovány. Limonáda tak zůstává opravdu čerstvá. | Aha! – Alexandr Malachovský
Hotové lahvičky míří do skladu a do dvou dnů jsou expedovány. Limonáda tak zůstává opravdu čerstvá. | Aha! – Alexandr Malachovský
Hotové lahvičky míří do skladu a do dvou dnů jsou expedovány. Limonáda tak zůstává opravdu čerstvá. | Aha! – Alexandr Malachovský
Nové zátky jsou lesklé, což dříve působilo problémy v dolech. Horníci totiž byli zvyklí na bílé zátky, kterými si značili cestu ve spletitých chodbách. | Aha! – Alexandr Malachovský
Gigantické zásoby cukru jsou jedním z předpokladů výroby limonád. Pavel Vavruška před obřími pytli. | Aha! – Alexandr Malachovský
Malinovka | Aha! – Alexandr Malachovský
Malinovka | Aha! – Alexandr Malachovský
Malina | Profimedia.cz
Maliny | Profimedia.cz

Trpěla širokou škálou problémů. Po testech lékař zbledl

Tohle ať syn Tomešových raději nikdy nečte: Početí pod vlivem na WC

Těžko u Šafářové s Plekancem: Dusná atmosféra plná stresu, děti trpí

Hvězda Ordinace Jirešová: Smutná slova o trápení s dcerou

Radost u sovic sněžných v Zooparku Zájezd: Na svět se vyklubala paterčata

Skandální tajemství: Tito slavní tajili děti i druhé rodiny!