Malinovce je už 99 let! A jak se vlastně vyrábí?
6
/
18
Prohlédnout znovu
Malinovce je už 99 let! A jak se vlastně vyrábí?
Tady to všechno začíná, láhve v přepravkách putují po pásu až k obsluze, která je přendá na jiný pás, který vede do myčky.
|
Aha! – Alexandr Malachovský
Před vstupem do myčky jsou láhve vlhčeny.
|
Aha! – Alexandr Malachovský
Myčka je velká jako pokoj v bytě. Umytí jedné láhve trvá asi 40 minut. Ve spodní části je louh, který odstraní staré etikety, a lahvičky vyjedou úplně čisté a vysušené.
|
Aha! – Alexandr Malachovský
Kontrolu zajišťuje speciální laserové zařízení, které vyřadí lahvičku, ve které se cokoliv nachází. Byť to je jen kapka vody.
|
Aha! – Alexandr Malachovský
Kontrolu zajišťuje speciální laserové zařízení, které vyřadí lahvičku, ve které se cokoliv nachází. Byť to je jen kapka vody.
|
Aha! – Alexandr Malachovský
Sirupárna je vlastně taková kuchyň. V obrovských tancích se míchá cukr a různé báze podle tradičních receptur v přesně určeném pořadí a poměru. Tento sirup se pak míchá s vodou a oxidem uhličitým a vstřikuje se do lahví.
|
Aha! – Alexandr Malachovský
Sirupárna je vlastně taková kuchyň. V obrovských tancích se míchá cukr a různé báze podle tradičních receptur v přesně určeném pořadí a poměru. Tento sirup se pak míchá s vodou a oxidem uhličitým a vstřikuje se do lahví.
|
Aha! – Alexandr Malachovský
Samotné plnění probíhá rychlostí 200 lahviček za minutu. Ihned po naplnění jsou lahvičky zazátkovány.
|
Aha! – Alexandr Malachovský
Naplněné a zazátkované lahvičky putují na polepení etiketami. Ty jsou metalické, protože lépe odolávají rosení a nesloupávají se.
|
Aha! – Alexandr Malachovský
Hotové lahvičky míří do skladu a do dvou dnů jsou expedovány. Limonáda tak zůstává opravdu čerstvá.
|
Aha! – Alexandr Malachovský
Hotové lahvičky míří do skladu a do dvou dnů jsou expedovány. Limonáda tak zůstává opravdu čerstvá.
|
Aha! – Alexandr Malachovský
Hotové lahvičky míří do skladu a do dvou dnů jsou expedovány. Limonáda tak zůstává opravdu čerstvá.
|
Aha! – Alexandr Malachovský
Nové zátky jsou lesklé, což dříve působilo problémy v dolech. Horníci totiž byli zvyklí na bílé zátky, kterými si značili cestu ve spletitých chodbách.
|
Aha! – Alexandr Malachovský
Gigantické zásoby cukru jsou jedním z předpokladů výroby limonád. Pavel Vavruška před obřími pytli.
|
Aha! – Alexandr Malachovský
Malinovka
|
Aha! – Alexandr Malachovský
Malinovka
|
Aha! – Alexandr Malachovský
Malina
|
Profimedia.cz
Maliny
|
Profimedia.cz
Nový život Petra Koláře: Z KRÁLE VEČÍRKŮ POUSTEVNÍK!
Lunetici už nejsou kluci, ale... solidní fotříci!
Bohdalová slavila: První přání a podvečerní utajená oslava...
Sapík se opět vrátil ke sporáku
Skandál kolem Britney Spearsové (42): Bitka s přítelem
Lidé si stěžovali, soud rozhodl: Ten náhrobek musí pryč