Krvavá tragédie v Karviné: Pes potrhal seniora (†84)! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. prosince 2025

Dnes je Štědrý den / Adam a Eva, zítra je 1. svátek vánoční

Krvavá tragédie v Karviné: Pes potrhal seniora (†84)!

Krvavé drama se odehrálo v karvinské chatkové kolonii ve čtvrtek. Kříženec německého ovčáka pokousal invalidního majitele (60) a potrhal seniora (†84). Pak útočil i na záchranáře. Zastavila ho až policejní střela. Starší muž útok psa nakonec nepřežil!
Zpět na článek
Chcete-li se zapojit do diskuse, přihlaste se prosím.

Přihlásit se

DISKUSE

BarSmith
29. 08. 2025 19:51

Zákonná prevenční povinnost (§ 415 občanského zákoníku): každý musí jednat tak, aby nedocházelo ke škodám. U psa to znamená nejen vodítko, ale i další opatření, pokud víme, že pes může být nebezpečný.
• Vodítko ≠ bezpečí. Silný nebo agresivní pes na vodítku se dá jen těžko udržet – zvlášť pokud majitel není fyzicky schopný ho zastavit. Proto se od majitele očekává i náhubek, výcvik a vyhýbání se rizikovým situacím.
• Náhubek: podle obecních vyhlášek bývá povinnost náhubku v určitých prostorech (MHD, centra měst). Ale i mimo ně platí, že pokud je pes „špatně ovladatelný“, je povinností majitele ho mít zabezpečeného.
• Odpovědnost: pokud velký pes bez náhubku zraní či usmrtí jiného psa, majitel nese odpovědnost za škodu, a to i tehdy, když byl pes na vodítku a druhý pes konflikt vyprovokoval.

BarSmith
29. 08. 2025 19:50

Doufám že se to k tomu blbcovi dostane, mého psa nenapadl ale viděla jsem konflikt dvou psů a poprvé v životě jsem viděla agresivního labradora, což není standardní chování tohoto plemena.
Majitel by si to měl uvědomit a neodkazovat se na nějaké vodítko, agresivní pes se zakousne i na vodítku bude-li chtít.
Možná že ten člověk byl od policie, oháněl se zákonem a svými svaly. Jak se říká jaký pán takový pes .
Jsi politování když tvůj labrador který jinak má mít mírnou povahu, byl tak agresivní a nechal se vyprovokovat malým ratlíkem . Smutné 🙁 neměl jsi pravdu a kdyby se zakousl máš problém ty i s vodítkem .

BarSmith
29. 08. 2025 19:42

Tento článek pro majitele hnědého labradora z Prahy 4
Nastuduj si povahu svého psa a zamysli se nad tím co jo učíš , je špatně vychovaný a to ze ho mas na vodítku neznamená že někoho nepokouše když se nechá vyprovokovat i od malého ratlíka .
Jaky pes takový pán . To ze mas svaly taky neznamená že s nimi můžeš lidem vyhrožovat.
Velký pes = velká odpovědnost

Útoky psů na psy jsou v Česku častější, než se zdá. Často přitom nejde jen o „psí rvačku“, ale o situace, které mohou skončit vážným zraněním nebo dokonce smrtí menšího psa.

Majitelé velkých a silných plemen si musí uvědomit, že vodítko samo o sobě nestačí. Pokud je pes obtížně ovladatelný nebo má sklony k agresivitě, náhubek je základní povinností – nejen kvůli zákonu, ale hlavně zodpovědnosti vůči ostatním.

Mnoho plemen, jako je například labrador, je přirozeně mírných. Když však i takový pes začne být agresivní, obvykle to ukazuje na chyby v přístupu majitele – špatná socializace, nedostatek výcviku nebo zanedbaná péče. Pes se nerodí zlý, jeho chování formuje člověk.

Připomeňme si:
• Malý pes puštěný na volno a vyprovokující konflikt je problém.
• Ale velký pes, který se špatně ovládá, může být pro ostatní smrtelným rizikem. A proto je na jeho majiteli větší díl odpovědnosti.

Osvěta je nezbytná: velký pes = velká odpovědnost. Každý útok je selháním člověka, ne zvířete.

BarSmith
29. 08. 2025 19:40

No volala jsem jednou kvůli divočákům že se prohánějí po křižovatce a taky mi PČR řekla že mám volat městskou policii nebo hasiče. (???) Jako že měšťák naloží vepříky a odveze do lesa nebo nevím a hasiči jim dopřejí studenou sprchu.
Myslela jsem že když zavolám policii ČR že budou kontrolovat nějakou zvířecí záchranou stanici a že si nějak poradí. Omyl.

Dianthos
02. 08. 2025 10:02

Nechápu, proč volali Městskou policii, když ta nepoužívá střelné zbraně. Se záchranáři měla přijet Státní policie. Pes, který kouše do lidí a nepustí ke zraněným záchranáře, by měl být bez milosti utracen. Starého pána to stálo život.

Kontakty

• Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.