Obermaierová na hranici přežití! Přesun na bezpečné místo nutný | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 18. dubna 2026

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Obermaierová na hranici přežití! Přesun na bezpečné místo nutný

Na obrazovce roky baví diváky, v soukromí ale řeší úplně jinou realitu. Herečka Jaroslava Obermaierová (79), známá jako Vilma Nyklová z Ulice, se netají tím, že její důchod byl po odchodu do penze šok. Stát jí vyměřil zhruba 10 tisíc korun.
Zpět na článek
Chcete-li se zapojit do diskuse, přihlaste se prosím.

Přihlásit se

DISKUSE

Josef Gregor
12. 04. 2026 07:28

Moje řeč, bylo období, kdy herci nemuseli odvádět na sociální pojištění nic, nebo jen symbolickou částku, tak nyní se jim to vrací.Kolik jsme již na toto téma slyšeli nářků od našich předních umělců. Ona jim matematika nikdy nešla.

ELLA Průšová
03. 04. 2026 01:10

A už zase blafala v televizi, ona se mě tou svojí hádavostí úplně zošklivila! Je jí 80 a stále se někam cpe! Její věk, je na ní hodně vidět, měla by se umoudřit Nebo nemá zrcadlo!

jity
29. 03. 2026 11:53

Měla jsem ji ráda, slušívalo ji to, ale život se s ní moc nemazlil. Postižený kluk má částečný invalidní důchod a ještě pracuje a ona pořád hraje to ji tak málo platí? Co její reklamy na inkotinenci za ty nedostává také nic? Dva lidé mají takovou velkou spotřebu, že jim nestačí 4 příjmy?

beladona
27. 03. 2026 11:10

Mám ji ráda, nikdy nedojila stát za postiženého syna a ten postižený je.Občas jí ho pohlídala důchodkyně ,zubní lékařka Národního diva­dla.­.Ober­maie­rová se ale o svého Járu starala a měla ho doma, ne jako Veškrnová, nebo Brejchová, že dítě daly příbuzným .

Umělci mohli být na volné noze a platit si sami odvody do sociálního pojištění , ne že ne !Nedělali to a s nimi ani hodně živnostníků. A tak kasu státu , aby fungoval za ně drželi zaměstnanci a ti poctiví živnostníci a umělci.

Máme jednu známou co nadává na vládu, ale ona i její muž za komunistů byli živnostníci, mají přepychovou usedlost , mají jachtu, mají hausboat, mají i byt na pronájem a otravují s tím, že mají malý důchod a stát je okradl.
A omyl, Obermaierové žádný byt nepatří, vzdala se ho a odešla na venkov.Bydlela na Žižkově a když se privatizovalo a ODS si sobě přihazovala byty za babku ona byla aktivně za spravedlnost.

ELLA Průšová
26. 03. 2026 22:57

Měla jsem ji ráda, ale zprotivila se mi věčným skuhráním, jakej je chudák a bla, bla, furt dokola a že s Jarouškem nebude moct jezdit každý rok k moři! Každý rok být u moře a otravovat, jaký jsem chudák, ona znepříjemňovala život i v Ulici, hádala se s každým! Proč nešetřila, za ty léta mohla mít dost našetřeno a Jaroušek má řidičák, jezdí na výlety, tak nebude žádný chudáček, jak ona stále naříká! Chtělo by to trochu soudnosti a uvědomit si, že je jí 80 let, že už to hraní nebude pro ni! Je to velkej sobec!

Daniela Konečná
26. 03. 2026 13:31

já samé jsem ročník 1944 a důchod.mám krásný. ono to totiž záleží, kolik z celý život odváděla. měla krásné výdělky pořád hrála, a že stihla vše utratit a neodvadet je její blbost. no kolikpak má za reklamu " děvčata... čuraci vložky.. a furt si bude stěžovat a stěžovat. uz v Ulici všem lezla na nezvy.

BarSmith
25. 03. 2026 13:42

Přemýšlí jestli teda vůbec

BarSmith
25. 03. 2026 13:41

Ja nevím jaký skutečně ona má příjmy a majetek jen říkám ze za komunistů byl jiny důchodový systém takže pojištění jim měl pokrýt ten pod kým pracovali a to neni důvod proč jim to nepřiznat. Je to stejné jako vy kdyby jste najednou po třetí světové válce neměl šanci dostat důchod protože všechny firmy u kterých jste pracoval byly v pekle . Chápete co tím chci říct. Možná asi. E a to je docela problém všech průměrných lidí, neumí přemýšlet do hloubky ani do budoucna. Většina lidí Přemysl jen nad tím co je teď a tady

BarSmith
25. 03. 2026 13:37

To jsou fakta kamo, tak si to aspoň ověř než mi budeš říkat ze melu nesmysly.

BarSmith
25. 03. 2026 13:36

Ja mam režim AI takže blábolí i moje alka ale mam pravdu , bohužel Češi věří blbostem a fakta mají za nesmysly.Tomane !! Ja mam i informace přímo od politiků !! Ptala jsem se jich takže kecají omtom pojištění nesmysly jo? Noope ty i většina národu protože ani nevíte koho volíte co volíte a jak to funguje .. znáte jen třetinu toho jak to funguje

Kesitnarf Satim
25. 03. 2026 09:50

Na Only Fans by si mohla přivydělat.

j.p.toman
25. 03. 2026 08:24

A co takhle si za peníze z ULICE pořídit byt na Floridě, tam bude teplo určitě celý rok.

aokana
25. 03. 2026 07:45

je také porekadlo, kto plače tomu ber, kto sa chváli tomu daj, alebo hlúpy sa chváli a múdry zaprie aj nos medzi očami

domino22
25. 03. 2026 07:37

Chuderka, aby to přežila....😁😁😁

ja01
25. 03. 2026 12:47

Udavači přežijí všechno (22 návštěv STB už něco znamená)
http­s://y­outu­.be/HT­XH7pCH­0mk?si­=sLwmj­2dRXIt­N25jx

domino22
25. 03. 2026 07:26

V Ulici vydělala miliony, zvelebila chalupu, koupila být v Praze a pořád má málo, a pořád brečí....... je trapná 👎👎👎

robert koda
25. 03. 2026 06:16

Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.

fany22
25. 03. 2026 07:02

To ne.
Ale - hlavně v současné době nemá důchod 10 tisíc. Proč by mě mělo zajímat, jak jí důchod vyšel někdy před čtvrt stoletím? To je pořád dokola.
Vím, že to novináři takhle podávají cíleně, aby prodali senzaci, ale ty údaje poskytuje ona. A opravdu se v tomto směru vyjadřuje moc.
V osmdesáti, s domem a bytem, a ty miliony z Ulice a z reklam snad nehodila do kanálu.

robert koda
25. 03. 2026 06:15

Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.

fany22
25. 03. 2026 07:21

V bytě, který jí patří, ani ve svém vlastním domě žádný nájem neplatí.
A to teplo, které tak zdůrazňuje, by zvládli zaplatit i jen z důchodu syna.

Kontakty

• Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.