PŘEDPOVĚĎ POČASÍ: Pohádkové překvapení na horách | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 11. března 2026

Svátek slaví Anděla, zítra Řehoř

PŘEDPOVĚĎ POČASÍ: Pohádkové překvapení na horách

Konec starého a vstup do nového roku bude v Česku krásně bílý. Na horách nasněží i 15 centimetrů nového sněhu.
Zpět na článek
Chcete-li se zapojit do diskuse, přihlaste se prosím.

Přihlásit se

DISKUSE

Jan Kocián
16. 01. 2026 05:09

Když byla jen žlutá výstraha na teploty pod -12, bylo v nížinách (Doksany) -23! Nedostatečná výstraha.

Ledovková výstraha na výpadky proudu byla přehnaná... takovéto problémy totiž nebyly.

V posledních dnech je až +9, takže o cca 3 víc než v předpovědi.

ČHMÚ současný týden očekával teplotně průměrný nebo slabě podprůměrný... pak to změnil do tepla.

Nyní ČHMÚ dává NULOVOU šanci, že by týden od 19. do 25. ledna mohl být velmi chladný a teplotně podprůměrný a zároveň očekává nadprůměrné množství srážek. Což jsou rovnou 2 velké chyby! Úplně jiný druh počasí. 😂

K vidění na novém webu ČHMÚ v PDFku po kliknutí na "Měsíční výhled počasí".

Adam Ondra
09. 01. 2026 12:22

Za mě sláva a konečně taky nějaký přírodní sníh. Zrovna včera jsem si vybalil poslední novou výbavu do hor od https://armik.cz/, takže o víkendu vyrážím v plné polní. Už se těším na ten odpočinek, doufám, že tam nebude úplně narváno. Jinak budu volit boční stopu ;). Takzvaně oblíbený režim inkognito.

Jan Kocián
02. 01. 2026 02:52

ČHMÚ původně předpovídal noční minima po Novém roce až k -7, pak dokonce na sociálních sítích psal, že počítá s možností výrazného oteplení začátkem ledna...

--------------------

Já už 22. prosince napsal, že v první dekádě ledna se ještě víc ochladí a konečně pořádně nasněží!

Jan Kocián
01. 01. 2026 11:35

31. prosince ČHMÚ oficiálně naměřil přes 110 km/h nejen na Sněžce, ale i na Milešovce.

I dnes je na Sněžce vítr o síle orkánu. Velmi silný vítr zasáhne sever České republiky 2. ledna!

Jan Kocián
31. 12. 2025 06:05

Dnešní Silvestr je bez výstrahy na vítr (ta začne platit až 1. ledna)... přitom detailní numerický model určený speciálně pro Německo (ICON-DE) mi ukazuje 137 km/h na české straně Šumavy u hory Smrčina.

Kontakty

• Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.